iPad 2

Apple iPad 2 Wi-Fi + 3G

Apple

Apple iPad 2 Wi-Fi + 3G MORE PICTURES
IPad 2 është brezit të dytë iPad , një kompjuter tabletë hartuar, i zhvilluar dhe shitur nga Apple Inc Ajo shërben kryesisht si një platformë për audio-vizuale mediat, duke përfshirë libra, revista, filma, muzikë, lojra, prezantime dhe përmbajtje web. IPad 2 ka njëbateri litium-jon polimer që zgjat deri në 10 orë, një dual core procesor Apple A5 dhe VGA front-ballafaqohet dhe 720p rear-ballafaqohet kamera dizajnuar për FaceTime video thirrje.

Opsionet Paisjet ne Dispozicion

Apple iPad 2 Wi-Fi + 3GPajisja është në dispozicion fillimisht me tre madhësive të magazinimit, 16, 32 dhe 64GB dhe dy opsione të ndryshme te lidhjes Wifi.Apple ka dërguar ftesat për gazetarë më 23 shkurt, 2011 për një ngjarje të mediave më 2 mars.Më 2 mars, 2011, CEO Steve Jobs zbuloi pajisjen në Qendrën Buena Yerba.

IP Multimedia

Subsystem Multimedia IP ose IMS është një standardizuar Next Generation Networking (NGN) arkitekturës për operatorët e telekomit që duan të ofrojnë shërbime mobile dhe fikse multimedia. Ajo përdor një Voice-over-IP zbatimin (VoIP) bazuar në një zbatim të 3GPP standardizuar e Session Inicimin Protokolli (SIP), dhe shkon mbi standarde Internet Protocol (IP). Sistemet ekzistuese telefonike (dy pako-switched dhe qark-kaloi) janë të mbështetur. Qëllimi i IMS nuk është vetëm për të ofruar shërbime të reja, por të gjitha shërbimet, të tanishme dhe të ardhshme, që Interneti ofron. Në këtë mënyrë, IMS do t'i japë operatorëve të rrjetit dhe ofruesit e shërbimeve aftësinë për të kontrolluar dhe të ngarkuar për çdo shërbim. Përveç kësaj, përdoruesit duhet të jenë në gjendje të kryej të gjitha shërbimet e tyre kur roaming si dhe nga rrjetet e tyre në shtëpi. Për të arritur këto objektiva, IMS përdor protokollet standarde të hapura IP, të përcaktuara nga IETF . Pra, një sesion multimedial midis dy përdoruesve IMS, ndërmjet një përdorues IMS dhe një përdorues në internet, si dhe ndërmjet dy përdoruesve në internet është krijuar duke përdorur pikërisht të njëjtin protokoll. Për më tepër, interfaces për zhvilluesit e shërbimeve janë të bazuara edhe në protokollet IP. Kjo është arsyeja pse IMS vërtetë bashkon internetin me botën qelizore, por përdor teknologji celulare për të siguruar qasjen e gjithëpranishme dhe teknologjive të internetit për të ofruar shërbime tërheqës.

Përdorimi Shembull i IMS: LTE standarde mbështet vetëm paketes switching me të gjithë-IP rrjetit të saj. Thirrjet zanore në GSM , e UMTS dhe CDMA 2000 janë qark kaloi, kështu që me miratimin e LTE, transportuesit (operatorë Telekom, p.sh., T-mobile , të Vodafone , etj) do të duhet të ri-inxhinier rrjetin thirrjen e tyre zë. Tre qasje të ndryshme sprang up:

 • Volt (Voice Over LTE): Kjo qasje është e bazuar në nënsistemit IP Multimedial (IMS) të rrjetit.
 • CSFB ( Circuit Switched Fallback): Në këtë qasje, LTE ashtu ofron shërbime të dhënat, dhe kur një telefonatë zëri është që të iniciohet ose të marra, ai do të bjerë përsëri në fushën CS. Kur përdorni këtë zgjidhje, operatorët duhet vetëm për të përmirësuar MSC vend vendosjen e IMS, dhe për këtë arsye, mund të ofrojë shërbime sa më shpejt. Megjithatë, disavantazhi është vonesa më thirrje setup.
 • SVLTE (Voice simultan dhe LTE): Në këtë qasje, celularin punon në të njëjtën kohë në mënyra të LTE dhe CS, me regjimin LTE siguruar të dhënat e shërbimeve dhe mënyrën CS ofrimin e shërbimit zë. Kjo është një zgjidhje e bazuar vetëm në celularësh, të cilat nuk ka kërkesa të veçanta në rrjet dhe nuk kërkon vendosjen e IMS ose. Disavantazhi i kësaj zgjidhjeje është se telefoni mund të bëhet e shtrenjtë me konsumin e energjisë të lartë.

Subsystem Multimedia IP ose IP Multimedia Rrjeti Qendror Subsystem ( IMS ) është një kornizë arkitektonike për dhënien e IP multimedia shërbimeve. Ajo ishte projektuar fillimisht nga pa tel standardeve trupit Partneritetit Projekti 3 Gjeneruar simbolit 3GPP), si një pjesë e vizionit për zhvillim të rrjeteve mobile GSM përtej. Formulimin e saj fillestar (3GPP Rel-5) përfaqësuar një qasje për kryerjen e "shërbimeve të Internetit" mbi GPRS . Ky vizion u përditësuar më vonë nga 3GPP, të 3GPP2 dhe ETSI TISPAN duke kërkuar mbështetjen e rrjeteve të tjera se GPRS, të tilla si Wireless LAN , të CDMA2000 dhe linjat fikse.

Për të lehtësuar integrimin e me internet, IMS përdor IETF protokollet kudo që të jetë e mundur, SIP psh. Sipas 3GPP,IMS nuk është menduar për të standartizuar aplikacione, por më tepër për të ndihmuar qasjen e multimedias dhe aplikimeve zë nga terminale pa tel dhe wireline, dmth të krijojë një formë të caktuar celular konvergjencës (KMF). Kjo është bërë duke pasur një shtresë horizontale të kontrollit që izolon rrjetin qasje nga shtresa e shërbimit . Nga një perspektivë e arkitekturës logjike, shërbimeve nuk duhet të ketë funksionet e tyre të kontrollit, si shtresë e kontrollit është një shtresë e zakonshme horizontal. Megjithatë në zbatim kjo nuk domosdoshmërisht hartën në kosto më të madhe të reduktuar dhe kompleksitet.

Alternative dhe mbivendosjes teknologjitë për qasje dhe sigurimin e shërbimeve në të gjithë rrjeteve Wired dhe wireless përfshijnë kombinimet e Rrjetit Generic Access , të çelsin e butë dhe të "zhveshur" SIP.

Që nga ajo po bëhet gjithnjë e më e lehtë për të hyrë në përmbajtjen dhe kontakte duke përdorur mekanizma jashtë kontrollit të operatorëve tradicionale pa tel / fiks, interesi i IMS është duke u sfiduar.

 

Historia

 • IMS është përcaktuar fillimisht nga një forum industrisë quajtur 3G.IP, i formuar në vitin 1999.3G.IP zhvilluar fillestar IMS arkitekturës, e cila u solli të Projektit 3 Partneritet i energjisë ( 3GPP ), si pjesë e punës së tyre standardizimit për 3G sistemet e telefonisë mobile në UMTS rrjetet. Ai së pari u shfaq në lirimin e 5, paragrafi evoluimi nga 2G në rrjetet 3G ), kur SIP bazuar multimedia u shtuar. Mbështetje për GSM vjetër dhe GPRS rrjetet ishte dhënë gjithashtu.
 • 3GPP2 (një organizatë ndryshe nga 3GPP) bazuar CDMA2000 domenin e tyre multimedia (MMD) për 3GPP IMS, duke shtuar mbështetjen për CDMA2000 .
 • 3GPP lirim 6 shtuar interworking me WLAN , ndër-operacioneve midis IMS duke përdorur të ndryshme IP-lidhjes rrjete, kurs identiteteve grup, regjistrimin shumta dhe forking, prani, njohjen e fjalës dhe fjalimi-enabled shërbimeve me Push për të folur ).
 • 3GPP release 7 shtuar mbështetjen për fikse rrjete duke punuar së bashku me TISPAN lirimin R1.1, funksioni i AGCF (kontrolli i qasjes portë funksion) dhe PES (PSTN shërbimeve rivalitet) janë futur në rrjet wire-line për hir të trashëgimisë së shërbimeve e cila mund të sigurohet në PSTN rrjet.Shtuar gjithashtu thirrje vazhdimësinë zë midis switching qark dhe shkëmbimi i pakove domain-it (KQV ), lidhje fikse broadband në IMS, interworking me jo-IMS rrjeteve, të politikave dhe kontrolli i akuzuar simbolit PCC ), e seanca emergjente.
 • 3GPP lirimin 8 shtuar mbështetjen për LTE / SAE , vazhdimësia multimedia seancë, seanca të zgjeruara emergjente dhe IMS shërbimet e centralizuara.
 • 3GPP lirimin e 9 shtuar mbështetjen për emergjencë IMS quan mbi GPRS dhe EPS , përmirësime në telefoninë multimediale , e IMS sigurisë media aeroplan, enhancements të shërbimeve centralizimit dhe vazhdimësisë.
 • 3GPP lirimin e 10 shtuar mbështetjen për transferimin e pajisjes inter, enhancements të vetme vazhdimësi zë radio telefononi (SRVCC), e përmirësime në seanca të jashtëzakonshme IMS.
 • 3GPP lirimin e 11 shtohet USSD shërbim simulim, rrjeti dhënë informacion për vendndodhjen IMS,SMS paraqesë dhe të ofrimit pa MSISDN në IMS.

Arkitekturë

IP multimedia Rrjeti thelbi subsystem është një koleksion i funksioneve të ndryshme, të lidhura nga interfaces standardizuara, të cilat jane te grupuara ne formë rrjeti te një IMS administrativ. Një funksion nuk është një nyje (kuti hardware): një zbatues është i lirë që të kombinohen dy funksione në një nyje, ose për të ndarë një funksion të vetëm në dy ose më shumë nyje. Çdo nyjë mund të jetë gjithashtu i pranishëm herë të shumëfishta në një rrjet të vetëm, për, ridimensionimin balancimin e ngarkesës ose çështjet organizative.

Qasja rrjet

Ky përdorues mund të lidheni me IMS në mënyra të ndryshme, shumica e të cilave përdorin IP standarde. Terminalet IMS (të tilla si telefonat celular , të asistentë personale digjitale (PDAs) dhe kompjutera) mund të regjistrohen direkt në IMS, edhe kur ata janë të roaming në një rrjet tjetër ose vend (rrjeti i vizituar). Kushti i vetëm është se ata mund të përdorin IP dhe të drejtuar agjentët SIP përdorues. Qasje fikse (p.sh., Digital Subscriber Line (DSL), modem kabllor , Ethernet ), qasje të lëvizshme (p.sh. W-CDMA , CDMA2000 , GSM, GPRS ) dhe qasje pa tel (p.sh. WLAN , WiMAX ) janë mbështetur të gjithë. Sistemet e tjera telefonike si shërbimi të thjeshtë telefonik vjetër të meta Pots të telefonat e vjetra analoge), të H.323 dhe jo IMS-compatible VoIP sistemeve, janë të mbështetura përmes portes .

Core rrjetit

HSS - Subscriber Faqja Server


Subscriber Faqja Server
(HSS), ose Profilin User Server Funksioni (UPSF), është një përdorues mjeshtër bazë të dhënash që mbështet subjektet rrjetit IMS që në fakt merren telefonata . Ajo përmban informacionin abonim të lidhura (parapagues profilet ), kryen legalizuara dhe autorizimin e përdoruesit, dhe mund të japin informacion në lidhje me vendndodhjen e parapaguesit dhe informacion IP. Kjo është e ngjashme me GSM Regjistrin Ballina Vendndodhja simbolit HLR) dhe Authentication Qendra simbolit AuC).

Një Vendndodhja Subscriber Funksioni (SLF) është e nevojshme për të hartuar adresat e përdoruesve kur HSSs shumta janë përdorur.

Identitetet User

Identiteteve të ndryshme mund të shoqërohet me IMS me: IP identitetit Multimedia Private (IMPI), IP Identiteti Multimedia Publik (IMPU), Globalisht adresë User Agent URI (GRUU), wildcarded Identity Publik përdoruesin. Dy IMPI dhe IMPU nuk janë numrat e telefonit apo seri të tjera të shifrave, por Uniform Resource Identifier (URIs), që mund të jetë shifra (a URI Tel, si tel: +1-555-123-4567 ) ose identifikuesit alfanumerike (a URI SIP , si gllënjkë me: john.doe @ example.com ").

]IP Identiteti Multimedia Private

The IP Identiteti Multimedia Private (IMPI) është një identitet unik ndarë përgjithmonë globale caktuar nga operatori i rrjetit në shtëpi, dhe është përdorur, për shembull, për, autorizim të Regjistrimit, administrimin, dhe qëllime të kontabilitetit. Çdo përdorues IMS do të ketë një IMPI.

IP Identiteti Multimedia Publik

IP Identiteti Multimedia Publik (IMPU) është përdorur nga çdo përdorues për të kërkuar komunikimin me përdoruesit e tjerë (p.sh. kjo mund të përfshihet në një kartëvizitë ). Nuk mund të jetë IMPU shumta për IMPI. The IMPU mund edhe të ndahet me një telefon tjetër, në mënyrë që të dy mund të arrihet me identitetin njëjtë (për shembull, një të vetme telefon-numër një për të gjithë familjen).

Globalisht adresë User Agent URI

Globalisht adresë User Agent URI (GRUU) është një identitet që identifikon një kombinim unik të IMPU dhe UE shembull. Ka dy lloje të GRUU: publik-GRUU (P-GRUU) dhe i përkohshëm GRUU (T-GRUU).

 • P-GRUU zbulojë IMPU dhe janë shumë të gjatë ka jetuar.
 • T-GRUU mos zbulojë IMPU dhe janë të vlefshme derisa të kontaktit është shprehimisht de-regjistruar ose regjistrimi i tanishëm skadon
wildcarded Identiteti Publik User

Një wildcarded Identiteti Publik User shpreh një sërë IMPU grupuara së bashku.

Baza e të dhënave parapagues HSS përmban, The IMPU, të IMPI, të IMSI dhe MSISDN , profilet e shërbimit të abonentëve, të shkakton të shërbimit dhe informacione të tjera.

CSCF - Sesioni Call Kontrollit Funksioni

Rolet disa servera SIP apo bënë plot, të quajtur kolektivisht Sesioni Call Kontrollit Funksioni (CSCF), janë përdorur për një proces packets SIP sinjalizuese në IMS.

 • Një Proxy-CSCF (P-CSCF) është një prokurë SIP që është pika e parë e kontaktit për terminalin IMS. Ajo mund të gjendet ose në rrjetin e vizituara (në rrjete të plotë IMS), ose në shtëpi e rrjetit (kur rrjeti i vizituar nuk është në përputhje IMS ende). Disa rrjete mund të përdorni një Kontrolluesi kufitare Sesioni simbolit SBC) për këtë funksion. P-CSCF është në thelbin e vet një SBC specializuar për ndërfaqen User-rrjetit të cilat jo vetëm mbron të rrjetit, por edhe terminali IMS.Përdorimi i SBC shtesë në mes të terminalit IMS dhe P-CSCF si të tillë e pakuptimtë dhe gjithashtu nuk e mundshme për shkak të sinjalizuar duke u koduar në këtë këmbën. Terminali i zbulon vet P-CSCF me ose DHCP , ose ajo mund të jetë konfiguruar (p.sh. provizionet gjatë fillestare ose nëpërmjet një IMS 3GPP Menaxhimit Object (Mo)) ose në ISIM ose i caktuar në kontekst PPD (në Radio Shërbimit General Packet (GPRS )).
  • ajo është caktuar në një terminal IMS para regjistrimit, dhe nuk ndryshojnë për kohëzgjatjen e regjistrimit
  • ajo ulet në rrugën e gjithë sinjalistikën, dhe mund të inspektojë çdo sinjal; terminali IMS duhet të injorojnë çdo tjetër unencrypted sinjalizuar
  • ajo siguron parapagues legalizuara dhe mund të krijojë një IPSec apo TLS sigurisë shoqatë me terminalin IMS. Kjo parandalon sulmet talljet dhe sulmet sërish dhe mbron privatësinë e abonentit.
  • ai inspekton sinjalizuar dhe siguron se terminalet IMS nuk sillen keq (p.sh. normale ndryshim rrugët sinjalizuar, mos binden politikës kurs Home Network-së)
  • ai gjithashtu mund të compress dhe shfryj mesazhe SIP duke SigComp , e cila redukton vajtje-ardhje mbi lidhjet radio ngadaltë
  • ajo mund të përfshijë një funksion të vendimeve të politikës (PDF), i cili autorizon aeroplan medias burimeve p.sh. cilesine e sherbimit (QoS) mbi planin e medias. Ajo është përdorur për kontrollin e politikave, menaxhimin e bandwidth, etj PDF mund të jetë gjithashtu një funksion të veçantë.
  • ajo gjithashtu gjeneron të dhënat akuzuar
 • Një shërbim-CSCF (S-CSCF) është nyja qendrore e avionit sinjalistikës. Kjo është një server SIP, por kryen kontroll sesion shumë. Ajo është e vendosur gjithmonë në rrjetin e shtëpisë. Ai përdor diameter CX dhe interfaces DX me HSS për të shkarkuar profilet e përdoruesve dhe ngarkoni përdorues-to-S-CSCF asociacionet i bërë nga profilin e anëtarit është vetëm kopje e ruajtur në nivel lokal për përpunimin arsye vetëm dhe nuk është ndryshuar). Të gjitha të nevojshme profilin parapagues informacion është i ngarkuar nga HSS.
  • ai trajton regjistrimet SIP, e cila lejon që ajo të lidhë vendin përdoruesit (p.sh., IP adresa e terminalit) dhe adresë SIP
  • ajo ulet në rrugën e të gjithë mesazheve sinjalizuese e përdoruesve të regjistruar në nivel lokal, dhe mund të inspektojë çdo mesazh
  • ajo vendos të cilat server aplikacion (s) mesazhi SIP do të përcillet, në mënyrë që të ofrojnë shërbimet e tyre
  • ajo ofron shërbime kurs, zakonisht duke përdorur elektronike numërimin simbolit enum) lookups
  • ajo zbaton politikën e operatorit të rrjetit
  • nuk mund të jetë shumëfish S-CSCFs në rrjet për shpërndarjen e ngarkesës dhe të lartë disponibilitetin arsyet. Është HSS që cakton S-CSCF për një përdorues, kur është pyetet nga I-CSCF. Ka mundësi të shumta për këtë qëllim, duke përfshirë një aftësi të detyrueshme / optional të krahasohen midis abonentëve dhe S-CSCFs.
 • Një pyetje-CSCF (I-CSCF) është një tjetër funksion SIP vendosur në skaj të një zonë administrative. IP Adresa e saj është botuar në Domain Name Sistemit (DNS) e domain-it (duke përdorur NAPTR dhe SRV llojin e të dhënave DNS), në mënyrë që serverat e largët mund të gjeni atë, dhe e përdorin atë si një pikë Forwarding (p.sh. regjistrimit) për pako SIP to ky domain.
  • kjo pyetje e HSS të rifitoj adresën e S-CSCF dhe të caktojë atë në një përdorues që kryen regjistrimin SIP
  • kjo kërkesë gjithashtu përcjell SIP ose përgjigje ndaj S-CSCF
  • Deri në 6 publikimit ajo mund të përdoret gjithashtu për të fshehur rrjetin e brendshëm nga bota e të jashtëm (të encrypting pjesë të mesazhit SIP), rast në të cilin është quajtur një Topologji fshehur Inter-rrjetit Gateway simbolit THIG). Nga Release 7 e tutje këtë "pikë hyrje" funksion është larguar nga I-CSCF dhe tani është pjesë e funksionit Kufitare Bashkëlidhja Kontrollit tësimbolit IBCF). The IBCF është përdorur si portë për rrjete të jashtme, dhe siguron NAT dhe firewall funksioneve ( pinholing ). IBCF është praktikisht një Kufitare Seanca Controller specializuar për NNI .

Zbatimi servers

SIP serverat e aplikimit (AS) të organizojë dhe ekzekutuar shërbimet dhe ndërfaqe me S-CSCF përdorur SIP. Një shembull i një server aplikacion që është duke u zhvilluar në 3GPP është thirrja Voice vazhdimësi Function (Server KQV). Në varësi të shërbimit aktual, AS mund të veprojë në mënyrë SIP prokurë, SIP UA ( User Agent ) mode ose SIP B2BUA mode. Një AS mund të gjendet në shtëpi e rrjetit ose në një rrjet të jashtëm të palës së tretë. Nëse gjendet në shtëpi e rrjetit, kjo mund pyetjen HSS me Sh Diametri apo kufi SI (për një SIP-AS).

 • SIP AS: Host dhe ekzekutimin e shërbimeve IMS specifike
 • IP Multimedia Shërbimi Funksioni Switching (IM-SSF): SIP interfaces për Cap për të komunikuar me deve serverat e aplikimit
 • OSA Server Shërbimi Capability (OSA SCS): interfaces SIP në kuadrin OSA
Modeli funksional

Kuven-ILCM dhe AS-OLCM transaksion dyqan shtet, dhe mund opsionale ruajtur gjendjen sesion në varësi të shërbimit të veçantë duke u ekzekutuar. Kuven-ILCM ndërfaqet në S-CSCF simbolit ILCM) për një këmbë në hyrje dhe AS-OLCM kufi ndaj S-CSCF simbolit OLCM) për një këmbë të largohet.Logic Aplikimi ofron shërbimin (ë) dhe ndërvepron mes si-ILCM dhe si të OLCM.

Identiteti i Shërbimit Publik

Identitetet shërbimin publik (PSI) janë identitetet që identifikojnë shërbime, të cilat janë pritur nga serverat e aplikimit. Si përdorues identiteteve, PSI do të marrë formën e një ose SIP URI ose Tel. PSIs janë ruajtur në HSS ose si një PSI veçantë apo si një PSI wildcarded:

 • një PSI dallueshme përmban PSI që është përdorur në kurs
 • një PSI wildcarded paraqet një koleksion të PSIs.

Media servers

The Funksioni Burimeve Media (MRF) ofron funksionet e medias lidhur me të tilla si media manipulim (p.sh. rrymë zë përzierjen) dhe luajtur nga tonet dhe shpallje.

Çdo MRF ndahet më tej në një Kontrolluesi Funksioni Burimeve Media simbolit MRFC) dhe njëFunksioni Burimeve Media procesor simbolit MRFP).

 • The MRFC është një nyje sinjalizimit avion që interpreton informacionin që vjen nga një AS dhe S-CSCF për të kontrolluar MRFP
 • MRFP është një nyje aeroplan përdoren për media, mix burimit apo proces media streams. Ajo gjithashtu mund të menaxhuar qasje të drejtë në burimet e përbashkëta.

The Broker Burimeve Media (MRB) është një entitet funksional që është përgjegjës për të dy mbledhjen e informacionit të duhur botuar MRF dhe furnizimin e informacionit të duhur MRF për subjektet konsumojnë tilla si AS. MRB mund të përdoret në dy mënyra:

 • Mënyra e Query: AS pyetje the MRB për mediat dhe grupe deri thirrjen duke përdorur reagimin e MRB
 • In-Line Mode: AS dërgon një INVITE SIP për MRB. MRB ngre thirrjen

Breakout Gateway

Një Breakout Kontrollit Gateway Funksioni (BGCF) është një proxy SIP që përpunon kërkesat për kurs nga nje S-CSCF kur S-CSCF ka vendosur që seanca nuk mund të dërgoheshin përdorur DNS ose enum / DNS. Ai përfshin funksionalitetin kurs të bazuar në numrat e telefonit.

porta PSTN

Një PSTN / CS ndërfaqet portë me PSTN qark kaloi (CS) rrjetet. Për sinjalizuar, rrjetet CS përdorin Pjesa ISDN përdoruesin simbolit ISUP) (ose BICC ) mbi të transferojë një pjesë Message simbolit MTP), ndërsa IMS përdor SIP over IP. Për mediat, CS përdorimi rrjetet Pulse-Kodi ulje (PCM), ndërsa IMS përdor në kohë reale Transportit Protokollin simbolit RTP).

 • Një sinjalizuar Gateway simbolit SGW) interfaces me aeroplan sinjalistikës e CS. Ai transformon protokollet më të ulëta shtresa si Control Protocol Rrjedha Transmisionit simbolit SCTP, një protokoll IP) në të transferojë një pjesë Message simbolit MTP, një Sistemi sinjalizuar 7 (SS7) protokoll), të kalojnë pjesën ISDN përdoruesin simbolit ISUP) nga MGCF në rrjet CS.
 • Një Controller Gateway Media Funksioni (MGCF) është endpoint SIP që bën thirrje të kontrollit konvertimin protokoll ndërmjet SIP dhe ISUP / BICC dhe interfaces me SGW mbi SCTP. Ajo gjithashtu kontrollon burimet në një Gateway Media simbolit MGW) nëpër një H.248 interface.
 • Një Gateway Media simbolit MGW) interfaces me aeroplan media të rrjetit CS, nga konvertimin në mes të RTP dhe PCM. Ajo gjithashtu mund të transcode kur codecs nuk përputhen (p.sh. IMS mund të përdorë AMR , PSTN mund të përdorin G.711 ).

Burime Media

Resources mediat janë ato komponente që operojnë në aeroplan e mediave dhe janë nën kontrollin e IMS funksioneve kryesore. Në mënyrë të veçantë, Media Server (MS) dhe Media portë (MGW)

Interkoneksionit NGN

 • Ndërlidhja Shërbimi i orientuar ( SoIx ): The fizike dhe logjike lidhjen e domeneve NGN që lejon transportuesit dhe ofruesit e shërbimeve që të ofrojë shërbime mbi NGN dmth IMS dhe PES) platforma me kontrollin, duke sinjalizuar (sesioni dmth i bazuar), i cili siguron nivelet e përcaktuara në bashkëveprim. Për shembull, ky është rasti i zë "klasës zgarë" dhe / ose shërbimeve multimediale mbi ndërlidhjen IP. "Nivelet e Defined e ndërveprimit" janë të varur mbi të shërbimit ose QoS ose Sigurimit, etj
 • Ndërlidhja Lidhshmëria orientuar ( CoIx ): The lidhjen fizike dhe logjike e transportuesit dhe ofruesit e shërbimeve, bazuar në lidhje të thjeshtë IP pavarësisht nga nivelet e ndërveprimit. Për shembull, një ndërlidhje IP i këtij lloji nuk është i vetëdijshëm në fund të veçantë për t'i dhënë fund shërbimit dhe, një, si pasojë e shërbimit të veçantë punën e rrjetit, QoS dhe kërkesat e sigurisë nuk janë të siguruar medoemos. Ky përkufizim nuk përjashton që disa shërbime mund të sigurojë një nivel të caktuar të ndërveprimit. Megjithatë vetëm SoIx plotësisht përmbush kërkesat e ndërveprimit NGN.

Një mënyrë interkoneksionit NGN mund të jetë i drejtpërdrejtë apo të tërthortë. Ndërlidhjen e drejtpërdrejtë i referohet interkoneksionit mes dy fusha të rrjetit pa ndonjë domain të rrjetit ndërmjetëm.Interkoneksionit indirekt në një shtresë i referohet interkoneksionit mes dy fusha të rrjetit me një ose më shumë domain të rrjetit të ndërmjetëm (s) vepron si rrjeteve të tranzitit . The domain ndërmjetme rrjetit (s) të siguruar (s) funksionalitetin tranzit në dy fusha të tjera të rrjetit. Modes ndryshme interkonjeksionit mund të përdoren për kryerjen e shërbimit shtresë sinjalizuar dhe trafiku në media.

Akuzuar

Akuzuar Offline është aplikuar për përdoruesit që paguajnë për shërbimet e tyre në mënyrë periodike (p.sh., në fund të muajit). akuzuar Online , e njohur edhe si kredi bazuar akuzuar, është përdorur për prepaid shërbimeve, apo në kohë reale kontrollin e kreditit e shërbimeve Postpaid. Si mund të aplikohet në të njëjtën seancë.

Adresat akuzuar funksion janë adresat shpërndanë secili subjekteve IMS dhe të sigurojë një vend të përbashkët për çdo njësi të dërguar informacion akuzuar. Pagesën Funksioni dhënave (CDF) adresat janë përdorur për faturim offline dhe funksionin Online akuzuar simbolit OCF) për faturimit online.

 • Tarifimit Gjinia: Të gjitha subjektet e rrjetit SIP (P-CSCF, I-CSCF, S-CSCF, BGCF, MRFC, MGCF, AS) të përfshira në seancën e përdorni diameter ndërfaqe të RF të dërgojë informacion të kontabilitetit në CDF të vendosura në të njëjtën fushë . The CCF do të mbledhë të gjithë këtë informacion, dhe për të ndërtuar një rekord Detail Call (CDR), e cila është dërguar në sistemin e faturimit (BS) e domain.
  Secila mbart një seancë akuzuar IMS Identifier simbolit ICID) si një identifikues unik të krijuara nga i pari IMS entitet të përfshirë në një transaksion SIP dhe përdoret për lidhjen me CDRs. Identifier Inter Operatori (IOI) është një identifikues unik globalisht ndahet në mes dërgimit dhe pranimit të rrjeteve. Çdo domain ka rrjetin e vet akuzuar. Sistemet e faturimit në fusha të ndryshme do të shkëmbejnë informacion, në mënyrë që roaming akuza mund të zbatohet.
 • Online akuzuar: The S-CSCF flet për një funksion Session akuzuar simbolit SCF), e cila duket si një server të rregullt SIP aplikimit. The SCF mund të sinjalizojë S-CSCF të ndërpresë seancën kur përdoruesi shkon nga kreditë gjatë një sesioni. Ku dhe MRFC përdorni diameter ndërfaqe Ro drejt një OCF.
  • Kur akuzuar menjëhershëm Event (IEC) është përdorur, një numër i njësive të kreditit është zbritur menjëherë nga llogaria e përdoruesit nga ECF dhe MRFC ose AS është i autorizuar pastaj të ofrojë shërbimin. Ky shërbim nuk është i autorizuar kur nuk njësi mjaft e kreditit janë në dispozicion.
  • Kur Event tarifimit me rezervë Njësia simbolit ECUR) është përdorur, rezervat ECF parë një numër i njësive të kreditit në llogarinë e përdoruesit dhe pastaj autorizon MRFC ose AS. Pas shërbimit është e gjatë, numri i njësive të kreditit kaluar është raportuar dhe zbritet nga llogaria, njësitë e rezervuara kreditit pastruar atëherë.One Response to “Subsystem IP Multimedia”

 • Thanks , I have just been looking for info approximately this subject for ages and yours is the best I have came upon till now. But, what about the bottom line? Are you positive concerning the supply?|What i don’t realize is in truth how you’re not actually much more smartly-appreciated than you might be right now. You are very intelligent.

Leave a Reply