iPad 2

Apple iPad 2 Wi-Fi + 3G

Apple

Apple iPad 2 Wi-Fi + 3G MORE PICTURES
IPad 2 është brezit të dytë iPad , një kompjuter tabletë hartuar, i zhvilluar dhe shitur nga Apple Inc Ajo shërben kryesisht si një platformë për audio-vizuale mediat, duke përfshirë libra, revista, filma, muzikë, lojra, prezantime dhe përmbajtje web. IPad 2 ka njëbateri litium-jon polimer që zgjat deri në 10 orë, një dual core procesor Apple A5 dhe VGA front-ballafaqohet dhe 720p rear-ballafaqohet kamera dizajnuar për FaceTime video thirrje.

Opsionet Paisjet ne Dispozicion

Apple iPad 2 Wi-Fi + 3GPajisja është në dispozicion fillimisht me tre madhësive të magazinimit, 16, 32 dhe 64GB dhe dy opsione të ndryshme te lidhjes Wifi.Apple ka dërguar ftesat për gazetarë më 23 shkurt, 2011 për një ngjarje të mediave më 2 mars.Më 2 mars, 2011, CEO Steve Jobs zbuloi pajisjen në Qendrën Buena Yerba.

 

Telecoms Internet Services converged dhe Protokollet për rrjetet e Avancuara

Telecoms & Internet Services converged dhe Protokollet për rrjetet e Avancuara ( TISPAN ) është një standardizimi trupi i ETSI , i specializuar në rrjetet fikse dhe Internet konvergjencës. Ajo u formua në vitin 2003 nga shkrirje e organeve ETSI Telekomunikacionit dhe Internet Protocol harmonizimin mbi rrjetet simbolit TIPHON ) dheShërbimeve dhe Protokollet për Networks Avancuara simbolit SPAN ).

Fokusi TISPAN është të përcaktojë pikëpamjen evropiane të Next Generation Networking (NGN), edhe pse TISPAN gjithashtu përfshin pjesëmarrjen e shumë nga rajonet jashtë Evropës.

TISPAN NGN i publikimit 1 është botuar në dhjetor 2005 dhe përmbante bazat arkitektonike dhe specifikat themelore që kërkohen në mbështetje të zëvendësimit të PSTN.Arkitektura NGN TISPAN bazohet në ndarjen komponentë të përbashkëta në mes nënsistemeve bashkëpunuese. Arkitektura NGN TISPAN përputhet me modelin referimi të përgjithshëm për rrjetet e brezit të ardhshëm të përcaktuara në Rekomandimin ITU-T Y.2011 [1] dhe është shtresa pra me një shtresë të shërbimit dhe një shtresë e transportit.Secila prej këtyre shtresave është zbërthehet më tej në nën-sistemet që kryejnë role të veçanta në kuadër të arkitekturës së përgjithshme. Kjo lejon nënsisteme të reja për të shtuar me kalimin e kohës për të mbuluar kërkesat e reja dhe klasat e shërbimit. Duke bërë burime të rrjetit, aplikacionet, dhe pajisjeve të përdoruesit të përbashkët për të gjitha nënsistemeve, ai siguron lëvizjen e përdoruesit, terminaleve dhe shërbimeve sa më shumë të jetë e mundur, madje edhe përtej kufijve administrative. Një nënsistem kryesor është i bazuar në arkitektura të Partneritetit Projektit Gjenerimit 3 simbolit 3GPP) IP Subsystem Multimedia (IMS). TISPAN ka punuar me 3GPP për të zgjeruar arkitekturën IMS me aftësitë që kërkohen në mbështetje të teli-line qasje.

TISPAN NGN Release 2 u përfundua në fillim të 2008, dhe ka shtuar mbështetjen për shërbime të IPTV dhe komunikimeve të biznesit mbi IMS.

Që në fillim të vitit 2008, TISPAN ka filluar punën për lirimin e tretë të specifikave të saj NGN me fokus kryesor në professional zgjerime, të Networks dorëzimit përmbajtjes (CDN) dhe rrjeteve në shtëpi. Në vitin 2011, TISPAN publikuar specifikimet e një arkitekturë funksionale për Networks dorëzimit përmbajtjes (CDN) dhe tani është duke punuar në specifikimet e protokolleve të zbatueshme për pikat e referimit të përcaktuara në këtë arkitekturë.

 

Leave a Reply