Celular konvergjencës


Konvergjenca teknologjike
është tendenca për sisteme të ndryshme teknologjike të zhvillohet në drejtim të kryerjes së detyrave të ngjashme. Konvergjenca mund të referohet në teknologjitë e parë të veçanta të tilla si zë (dhe karakteristika të telefonisë), të dhënat (dhe aplikacionet e produktivitetit), dhe video që tani ndajnë burimet dhe bashkëveprojnë me njëri-tjetrin synergistically.

Rritja e komunikimit dixhital në fund të shekullit të 20-të ka bërë të mundur për organizatat e mediave (apo individëve) për të ofruar tekst, audio dhe video të materiale mbi të njëjtën Wired, të lidhjeve pa tel, apo fibër-optike. Në të njëjtën kohë, ai frymëzoi disa organizata të medias për të shqyrtuar shpërndarjen e informacionit multimedial. Kjo konvergjencë digjitale të mediave të lajmeve, në veçanti, u quajt " Mediamorphosis "nga studiuesi Roger Fidler , në vitin 1997 librin e tij me atë emër. Sot, ne jemi të rrethuar nga një multi-nivel botës konvergjent media, ku të gjitha mënyrat e komunikimit dhe informimit janë vazhdimisht reformimit të përshtaten me kërkesat e teknologjive të qëndrueshme ", duke ndryshuar mënyrën se si ne të krijuar, konsumojnë, të mësojnë dhe të bashkëveprojnë me njëri-tjetrin".

Konvergjenca në këtë rast është përcaktuar si interlinking e informatikes dhe teknologjive të tjera të informacionit, përmbajtjen e mediave dhe rrjetet e komunikimit që ka lindur si rezultat i evolucionit dhe popullarizimin e internetit, si dhe veprimtaritë, produktet dhe shërbimet që kanë dalë në digital media hapësirë. Shumë ekspertë të parë këtë si thjesht duke qenë maja e ajsbergut, si të gjitha aspektet e veprimtarisë institucionale dhe në jetën sociale të tilla si biznesit, qeveria,, art gazetaria, shëndetësia dhe arsimi janë gjithnjë duke u realizuar në këto hapësira digjitale të medias nëpër një rrjet në rritje e informacionit dhe komunikimit teknologjisë pajisjeve.

Gjithashtu përfshihen në këtë temë është baza e rrjeteve kompjuterike, ku shumë sisteme të ndryshme operative janë në gjendje të komunikojnë nëpërmjet të ndryshme tëprotokolleve . Kjo mund të jetë një prelud të inteligjencës artificiale rrjete në internet përfundimisht çon në një të fuqishëm superintelligence nëpërmjet një veçori teknologjike .

Pajisje

Disa presin që ne përfundimisht do të hyni në të gjithë përmbajtjen e mediave nëpërmjet një pajisje, ose "kuti e zezë". Si e tillë, praktika media biznesit ka qenë për të identifikuar e ardhshme "kuti e zezë" për të investuar në dhe të japë për mediat. Kjo ka shkaktuar një sërë problemesh.

Së pari, si "kuti e zezë" janë shpikur dhe të braktisur, individi është lënë me mjete të shumta që mund të kryejnë të njëjtën detyrë, në vend se një i dedikuar për secilën detyrë. Për shembull, mund të zotërojnë edhe një kompjuter dhe një tastierë video games, më pas mbajnë dy lojtarët DVD. Kjo është në kundërshtim me qëllimin e efektshëm të teorisë "kuti e zezë", dhe në vend që krijon rrëmujë.

Së dyti, konvergjenca teknologjike ka tendencë të jetë eksperimentale në natyrë. Kjo ka çuar në konsumatorët që zotërojnë teknologji me funksione të tjera që janë të vështirë, nëse jo praktike, për të përdorur më tepër se një pajisje të veçantë. Për shembull, Intel ka krijuar një dërrasë sërfi me një laptop të ndërtuar në.Përveç kësaj, LG ka krijuar një mikrovalë me një ekran televiziv.Shumë njerëz vetëm do të shikojnë TV për kohëzgjatjen e kohës vakt e gatim, ose ndërsa në kuzhinë, por nuk do të përdorin mikrovalë si TV shtëpiake. Këta shembuj tregojnë se në shumë raste konvergjenca teknologjike është e panevojshme ose unneeded.

Për më tepër, megjithëse konsumatorët kryesisht përdorin një pajisje të specializuara në media për nevojat e tyre, të tjera "Black box" pajisje që kryejnë të njëjtën detyrë mund të përdoret që të përputhet me gjendjen e tyre aktuale. Si një 2002 Research Cheskin raport shpjegoi:

Nevojat tuaja email ... dhe pritjet janë të ndryshëm nëse ju jeni në shtëpi, shkollë e punës,, Commuting, aeroportin, etj, dhe këto pajisje të ndryshme janë projektuar për të përshtaten me nevojat tuaja për të hyrë në përmbajtjen e në varësi se ku ju jeni vendosur-juaj kontekst.

Përkundër krijimit të "kutive të zeza", të destinuara për të kryer të gjitha detyrat e dikujt, prirja është që të përdorin pajisje që mund të përshtaten pozicionin fizike e konsumatorit.

Për shkak të shërbimeve të ndryshueshme të teknologjisë portativ, konvergjenca ndodh në pajisjet fund të lartë të lëvizshme. Ato përfshijnë shërbimet multimediale, GPS, qasje në internet dhe telefoni mobile në një pajisje të vetme, heralding rritjen e asaj që është quajtur e "smart telefon," një aparat i projektuar për të hequr nevojën për të kryer pajisje të shumta.

Konvergjenca e mediave ndodh kur produktet e shumta vijnë së bashku për të formuar një produkt me avantazhet e të gjitha prej tyre, i njohur edhe si kutia e zezë. Kjo ide e një teknologji, arkitektuar nga Henri Jenkins , është bërë i njohur më shumë si një ide e gabuar për shkak të pamundësisë që në fakt ka vënë të gjitha pjesët teknike në një. Për shembull, ndërsa njerëzit mund të ketë e-mail dhe internet në telefonin e tyre, ata ende duan kompjuterë të plotë me internet dhe e-mail, në mënyrë plotësuese.

Për shembull, Wii nuk është vetëm një konsol games , por edhe një shfletues web dhe social networking mjet. Telefonat celularë janë një shembull i mirë, në se ata gjithnjë përfshijnë kamera dixhitale , MP3 players, kamerat , të regjistruesit zë , dhe pajisje të tjera. Ky lloj i konvergjencës është popullor. [ citim nevojshme ] Për të konsumatorit, kjo do të thotë më shumë karakteristika në hapësirë ​​më pak, për konglomeratet e medias do të thotë mbetur konkurrues.

Megjithatë, konvergjenca ka një downside. Veçanërisht në forma fillestare, pajisjet converged janë shpesh më pak funksionale dhe të besueshme se pjesët përbërëse të tyre (p.sh., një DVD mund të kryejë më mirë në një DVD player tradicionale se sa në një konsol games). Ndërsa numri i funksioneve në një përshkallëzohet pajisje të vetme, aftësia e këtë pajisje për të shërbyer ul origjinale e saj funksion.Për shembull, iPhone (që me emrin e saj nënkupton se funksioni i saj parësor është ai i një telefoni celular) mund të kryejnë detyra të ndryshme, por nuk të shfaqë një bllok tradicionale numerike për të bërë telefonata. Në vend të kësaj, telefoni përmban një touchpad, e cila disa anëtarë të gjetur më shumë i mundimshëm.Si Rheingold pohon, konvergjenca teknologjike ka potencial të madh për "përmirësimin e jetës dhe lirisë në disa mënyra dhe (mund) degraduar atë në të tjerët" Ai beson se teknologjia e njëjtë ka potencial për të "përdoret edhe si një armë të kontrollit social dhe një mjet të rezistencës"

Që nga teknologjia ka evoluar në dhjetë vitet e fundit apo më shumë, kompanitë kanë filluar të konvergojnë teknologjive për të krijuar kërkesën për produkte të reja. Kjo do të përfshijë kompanitë e telefonit integruese 3G në telefonat e tyre. Në mesin e shekullit të 20, televizion konverguar teknologjitë e filmat dhe radio, televizion dhe tani është duke konverguar me industrinë e telefonisë mobile dhe internet. Thirrjet telefonike janë gjithashtu duke u bërë me përdorimin e kompjuterëve personal.

Teknologjive konvergjente kombinuar teknologjitë e shumta në një. Newer telefonat celularë të shfaqë kamera, dhe mund të mbajë imazhe, video, muzikë, dhe media të tjera.Prodhuesit tani integrohen veçori më të përparuara, të tilla si video incizim, marrës GPS, të dhënat e magazinimit, dhe mekanizmat e sigurisë në Cellphone tradicionale.

Internet

Roli i internetit ka ndryshuar nga përdorimi i tij origjinale si një mjet komunikimi për të siguruar qasje më të lehtë dhe të shpejtë në informacion, kryesisht nëpërmjet një broadbandlidhje. Përbërja, televiziv radio dhe gazetat ishin mediumet në botë për të hyrë në lajme dhe argëtuese, tani, të gjitha tri mediumet kanë konverguar në një, dhe njerëzit e gjithë bota mund të lexoni dhe dëgjoni lajme dhe informacione të tjera në internet. Konvergjenca e internetit dhe TV konvencionale të bëhet popullor në 2010-së, përmes TV zgjuar , edhe nganjëherë referuar si "TV të lidhur" apo "TV Hybrid", (nuk duhet të ngatërrohet me IPTV , të TV Internet , ose me TV Web ).

Media

Konvergjenca në përgjithësi do të thotë ndërprerje e mediave të vjetra dhe të reja. Jenkins thekson se konvergjenca është,

"Fluksi i përmbajtjes të gjithë platformat e mediave të shumta, bashkëpunimi ndërmjet industrive të shumta të mediave, dhe sjellja migruese e shikuesve të medias".

Konvergjenca Media nuk është vetëm një ndryshim teknologjik ose një procesi teknologjik, ajo gjithashtu përfshin ndërrime brenda paradigmat industriale, kulturore dhe shoqërore që nxisin të konsumit për të kërkuar informacion të ri. Konvergjenca, thjesht vënë, është se si konsumatorët individualë të ndërveprojnë me të tjerët në një nivel social dhe përdorimin e mediave të ndryshme platforma për të krijuar përvoja të reja, format e reja të mediave dhe përmbajtje që na lidhë shoqërore, dhe jo vetëm për konsumatorët e tjerë, por për prodhuesit e korporatave të Mediat në mënyra që nuk kanë qenë aq të gatshme qasshme në të kaluarën.

Përparimet në teknologji të sjellë mundësinë për konvergjencë teknologjike që Rheingold beson se mund të ndryshojë "social-efekte anësore," në se "bota virtuale, sociale dhe fizike janë përplasur, bashkimin dhe koordinimin".

Ajo ishte parashikuar në vitin 1990 se revolucioni dixhital do të ndodhin, dhe se mediat e vjetra do të jenë të shtyrë në një anë nga mediat e reja . Transmetimi është gjithnjë duke u zëvendësuar nga Interneti, duke mundësuar konsumatorëve në të gjithë botën lirinë për të hyrë në përmbajtjen e tyre e preferuar e mediave më të lehtë dhe në një normë më të vlefshme se kurrë më parë.

Megjithatë, kur flluskoj dot com nga 1990 papritmas popped, që derdhi ujë të ftohtë mbi të flasim për një revolucioni të tillë dixhital. Në shoqërinë e sotme, ideja e konvergjencës së medias ka dalë përsëri si një pikë kyçe e referencës si më të reja si dhe kompanitë e themeluara mediat bëjnë të pamundurën të parashikoj të ardhmen e industrinë e zbavitjes.Nëse ky ndryshim revolucionar dixhital paradigmë supozohet se mediat e vjetra do të zëvendësohet gjithnjë nga mediat e reja, paradigmë konvergjenca që është aktualisht në zhvillim tregon se mediat e reja dhe të vjetra do të ndërveprojnë në mënyra më shumë komplekse se sa ishte parashikuar më parë. Kalimi paradigmë që pasoi revolucionin dixhital supozohet se mediat e reja ishte duke shkuar për të ndryshuar gjithçka. Kur tregu com dot u rrëzua, kishte një tendencë për të imagjinojmë se asgjë nuk kishte ndryshuar. E vërteta e vërtetë vë diku në mes, si ka qenë kaq shumë aspekte të ambientit aktual të medias për të marrë në konsideratë. Shumë udhëheqës të industrisë janë gjithnjë kthehet në konvergjencë të medias si një mënyrë për të bërë kuptim në një epokë të disorientating ndryshim. Në këtë drejtim, konvergjenca media në teori është në thelb një koncept të vjetër të marrë një kuptim të ri.

Konvergjencë Media, në realitet, është më shumë se vetëm një ndryshim në teknologji. Ajo ndryshon marrëdhëniet midis industrive, teknologjitë, shikuesit, të zhanreve dhe tregjet.Konvergjencës ndryshimet Media industritë e racionalitetit media veprojnë në të, dhe mënyra se media konsumatorët lajmeve proces dhe argëtuese. Konvergjenca Media është në thelb një proces dhe jo një rezultat, kështu që nuk ka kuti të vetme e zezë kontrollon rrjedhjen e mediave. Me përhapjen e kanaleve të ndryshme të mediave dhe transportueshmëri në rritje të telekomunikacionit dhe teknologjive të reja kompjuterike, ne kemi hyrë në një epokë ku media vazhdimisht na rrethon.

Konvergjenca Media kërkon që kompanitë e mediave mendonin supozimet ekzistuese për media nga pikëpamja e konsumatorit të parë, si këto marketingut të ndikojë dhe vendimet e programimit. Prodhuesit e mediave duhet të përgjigjet për konsumatorët mundësive të reja.

Në anën tjetër, kjo do të duket që hardware është vend divergjente ndërsa përmbajtjes së mediave është konvergjente. Media ka zhvilluar në markave që mund të ofrojnë përmbajtje në një numër të formave. Dy shembuj të kësaj janë Star Wars dhe Matrix . Të dyja janë filma, por edhe libra, video games, karikaturat, dhe shifrat e veprimit. Branding inkurajon zgjerimin e një koncept, në vend se në krijimin e ideve të reja.Në të kundërt, hardware ka larmishëm për të akomoduar medias konvergjencë. Hardware duhet të jetë specifike për secilin funksion.

Kultura Fan

Media dijetar Henry Jenkins ka përshkruar konvergjencën e medias me kulturën pjesëmarrëse si:

... Një "katalizator" për filmin amator-marrje digjitale dhe çfarë Ky rast studimor sugjeron për të ardhmen drejtimet kultura popullore mund të marrë. Star Wars filma tifoz përfaqësojnë kryqëzimin e dy të rëndësishme kulturore tendencat-the lëvizje të korporatave në drejtim të konvergjencës së medias dhe të shpërthente e mjeteve të rëndësishme të reja, të cilat mundësojnë baze arkivimin,, annotation përvetësime recirculation dhe të përmbajtjes së medias. Këto filma tifoz ndërtuar në një kohë të gjatë praktikave të bashkësisë tifoz, por ata gjithashtu reflektojnë ndikimin e këtij mjedisi të ndryshuar teknologjike që ka ulur në mënyrë dramatike kostot e prodhimit të filmit dhe të shpërndarjes.

Messaging

Shërbimet kombinim përfshijnë ato që të integrohen SMS me zë, të tilla si SMS zë. Ofruesit përfshijnë mocion flluskoj, Jott, të Kirusa dhe SpinVox. Operatorët Disa kanë nisur shërbimet që kombinojnë SMS me çastit mesazheve celular (MIM) dhe prania.

Text-to-fiks shërbime edhe ekzistojnë, ku abonentët mund të dërgojnë mesazhe tekst në çdo telefon fiks dhe janë akuzuar në normat standarde. Ky shërbim ka qenë popullore në Amerikë, ku numrat fikse dhe mobile janë të ngjashme.

SMS përbrenda ka qenë konvergjente për të mundësuar marrjen e formateve të ndryshme (SMS, zëri, MMS, etj.) Kompanitë në Mbretërinë e Bashkuar, duke përfshirë të mallrave të konsumit kompanive dhe gjigandët e medias, duhet shpejt të jetë në gjendje për të lënë konsumatorët t'i kontaktuar ata nëpërmjet zërit, SMS, MMS, IVR, ose video duke përdorur një numër pesë-shifrore ose numrin e të gjatë . Në prill 2008, O2 Britania e Madhe nisi zë-enabled shortcodes, duke shtuar funksionalitetin e zë me pesë shifra kodet që përdoren tashmë për SMS.

Ky lloj i konvergjencës është veçanërisht e dobishme për kompanitë e medias, transmetuesit, ndërmarrjeve, thirrje qendrave dhe tavolina të ndihmojë që kanë nevojë për të zhvilluar një strategji konsistente kontaktit me konsumatorin. Sepse SMS është shumë popullor sot, u bë e rëndësishme që të përfshijë mesazheve tekst si një mundësi kontakti për konsumatorët. Për të shmangur që numrat të shumta (një për thirrjet zanore, një tjetër për SMS), një mënyrë e thjeshtë është që të bashkojë në pritjen e të dy formate nën një numër. Kjo do të thotë se një konsumator mund teksti ose telefononi një numër dhe të jetë i sigurt që mesazhi do të pranohen.

Mobile

"Dispozitat Mobile shërbimit" i referohet jo vetëm aftësinë për të blerë shërbimet e telefonisë celulare, por aftësia për të hyrë në valë gjithçka: zë Internet, audio dhe video. Avancimet në WiMAX dhe të tjera të teknologjive avantazh kryesor të ofrojë mundësinë për të transferuar informacion mbi një lidhje wireless në një shumëllojshmëri të shpejtesi, distanca, dhe jo-line-e-syve kushtet.

Multi-play

Multi-play është një term i marketingut përshkruar ofrimin e shërbimeve të telekomunikacionit të ndryshme, të tilla si qasje në internet , televizion, telefon, dhe të shërbimit të telefonisë mobile, nga organizatat që tradicionalisht të ofruara vetëm një ose dy prej këtyre shërbimeve. Multi-play është një catch-all fraza, zakonisht, termat e luajnë trefishtë (zëri, video dhe të dhënat) ose luajnë katërfishtë (zëri video, të dhëna dhe wireless) janë përdorur për të përshkruar një kuptim më specifik.

Një shërbim të dyfishtë të luajë është një term i marketingut për sigurimin e dy shërbimeve: ajo mund të jetë me shpejtësi të lartë në Internet ( Digital Subscriber Line ) dhe shërbim telefonik për një lidhje broadband vetëm në rastin e kompanive të telefonisë, apo të lartë internet me shpejtësi ( kabllor modem ) dhe shërbimi TV mbi një lidhje broadband vetëm në rastin e kompanive TV kabllor.

Konvergjenca mund të të bëjnë me themelor komunikimi infrastrukturës . Një shembull i kësaj është një lojë treshe të shërbimit, ku shërbimet e komunikimit janë të paketuara i lejuar konsumatorët për të blerë TV, internet, dhe telefoninë në një abonim.

Një shërbim i katërfishtë play kombinon trefishtë luajnë shërbimin e broadband internet, televizion dhe telefon me wireless dispozitave të shërbimit.Ky grup shërbim është gjithashtu nganjëherë referuar me humor si " Fantastic Four "ose" Grand Slam ".

Kabllo broadband Tregu është transformuar si pay-TV ofruesit të lëvizur në mënyrë agresive në atë që u konsiderua një herë hapësira telekomit. Ndërkohë, pritjet e konsumatorëve janë rritur si konsumatorit dhe të biznesit të klientëve ashtu kërkojnë përmbajtje të pasur, multi-përdorin pajisje, produkte rrjet dhe shërbime converged përfshirë mbi-kërkesën video, TV dixhitale, internet me shpejtësi të lartë, VoIP, dhe aplikimet wireless. Është territor paeksploruar për kompanitë më të broadband.

Një aspekt themelor i lojës katërfishtë është jo vetëm gjatë konvergjenca pritur broadband, por edhe lojtarët e përfshira. Shumë prej tyre, nga ofruesit më të mëdha globale të shërbimit për të cilin kemi lidhur sot nëpërmjet telave dhe kabllove të vogël nga ofruesit e shërbimeve janë të interesuar për fillimin. Mundësitë janë tërheqëse: të mëdha tre shërbimeve të telekomit - telefonisë , televizion kabllor dhe wireless -mund të kombinohen industritë e tyre.

Në Mbretërinë e Bashkuar, bashkimi e fundit e NTL: Telewest dhe Virgin Mobile rezultuar në një kompani që ofron një lojë katërfishtë e televizionit kabllor, broadband internet, telefon në shtëpi, dhe shërbime të lëvizshme telefonike.

Faqja rrjet

Në fillim të shekullit 21, në shtëpi konvergjenca LAN kështu integruar shpejt në shtëpi routers , e pikat e aksesit pa tel , dhe modem DSL që përdoruesit janë të vështirë vënë për të identifikuar kuti rezulton se përdoret për të lidhur kompjuterat e tyre në shërbimin e tyre në Internet. Një term i përgjithshëm për një pajisje të tillë të kombinuara është një portë banimi .3 Responses to “Celular konvergjencës”

Leave a Reply