Multimedia

Multimedia është media dhe përmbajtje që përdor një kombinim të ndryshme të formave të përmbajtje . Termi mund të përdoret si një emër (a medium me format përmbajtje të shumta), ose si një mbiemër që përshkruan një të mesme si ka forma të shumta përmbajtje. Termi është përdorur në kundërshtim me mediat të cilat i përdorin vetëm një shfaqje rudimentare kompjuter si tekst-

Muybridge horse gallop animated 2.gifMultimedia është regjistruar zakonisht dhe luajti, shfaqet apo arrihen nga përmbajtjes informativepajisjeve të përpunimit, të tilla si pajisje të kompjuterizuar dhe elektronike, por gjithashtu mund të jetë pjesë e një shfaqjeje të drejtpërdrejtë. Multimedia (si mbiemër) gjithashtu përshkruan elektronike mediat pajisjeve të përdorura për të ruajtur dhe përvojën multimediale përmbajtje. Multimedia dallohet nga media të përziera në arteve të bukura , duke përfshirë audio, për shembull, ajo ka një fushë të gjerë. Termi "media pasur" është sinonim për multimedia interaktive . Hypermedia mund të konsiderohen një aplikim të veçantë multimedia.vetëm, ose formave tradicionale të materialeve të shtypura ose me dorë prodhuar. Multimedia përfshin një kombinim të tekstit , të audio , e ende imazhet , të animacion , e video të , ose interaktive format përmbajtje.

Karakteristikat kryesore të multimedia

Prezantimet Multimedia mund të shihet nga personi në skenë , projektuar , transmetohen , ose luhet në vend me një media player . Një transmetim mund të jetë një prezantim të jetojnë ose regjistruar multimedia. Transmeton dhe regjistrime mund të jenë ose analoge ose digjitale media elektronike teknologji. Digital linjë multimedia mund të shkarkohet ose Transmetuar . Multimedia streaming mund të jetojnë ose në kërkesë.

Lojra Multimedia dhe simulimet mund të përdoret në një ambient fizik me efekte speciale, me përdorues të shumta në internet një rrjet , ose në vend me një kompjuter offline, të sistemit të lojës , ose simulator .

Formatet e ndryshme të multimedias digjitale teknologjike ose mund të jetë për qëllim për të rritur përvojën e përdoruesit ', për shembull për ta bërë më të lehtë dhe të shpejtë për të përcjellë informacion. Ose në argëtim apo artit, për të kapërcyer përvojën e përditshme.

Nivele të rritura të interaktive janë bërë të mundshme duke kombinuar forma të shumta të përmbajtjes së medias. Onlinemultimedia po bëhet object-oriented dhe të dhëna të shtyrë, duke mundësuar aplikimet me bashkëpunues risi end-user dhepersonalizimit të formave të shumta të përmbajtjes me kalimin e kohës. Shembuj të këtyre varg nga forma të shumta të përmbajtjes në Web faqet si galeri foto me dy imazhe (foto) dhe titullit (teksti) user-updated, për të simulimeve të cilëve bashkë-efficients, ngjarjet, ilustrime, animime ose video janë ndryshohet, duke lejuar multimedia "përvojë" për të ndryshohet pa riprogramimin. Përveç parë dhe dëgjuar, teknologjia hapticmundëson objekte virtuale të ndihet. Teknologji të reja që përfshijnë iluzionet e shijes dhe nuhatjesmund edhe të rritur përvojën multimediale.


Terminologjia

Historia e mandatit

Termi "multimedia" është shpikur nga Bob Goldstein (më vonë " Bobb Goldsteinn ') për të nxitur hapjen 1966 Korrik e tij "LightWorks në L'Oursin" show në Southampton , Long Island. Më August 10, 1966, Richard Albarino i Variety huazuar terminologjinë, raportimin: "ide e songscribe-komik Bob (" Washington Square së) Goldstein, 'Lightworks' është e fundit multi-media muzika-kosi-visuals te debutoje si diskotekë fare ".Dy vjet më vonë, në 1968, termi "multimedia" u ri-ndahen për të përshkruar punën e një konsulent politik, David Sawyer, burri i Iris Sawyer-një prej prodhuesve Goldstein së në L'Oursin.

Multimedia (multi-image) Skema për 1988 Njoftimeve Ford Trego New Car, gusht 1987, Detroit, MI

Në vitet që kaluan dyzet, fjala ka marrë kuptime të ndryshme. Në fund të viteve 1970 termi është përdorur për të përshkruar prezantimet e përbërë nga multi-projektor rrëshqitje tregon kohën e duhur në një udhë audio.Megjithatë, nga të multimedias 'viteve 1990 mori kuptimin e saj aktuale.

Në edicionin e parë të vitit 1993 McGraw-Hill-së Multimedia: Making It Work , Tay Vaughan deklaruar "Multimedia është çdo kombinim të tekstit, arti grafik, tinguj, animacion, dhe video që është dorëzuar nga kompjuteri. Kur ju lejojnë përdoruesit - shikues i projektit - për të kontrolluar se çfarë dhe kur këto elemente janë dorëzuar, ajo është multimedia interaktive . Kur ju të sigurojë një strukturë të elementeve të lidhura përmes të cilit përdoruesi mund të lundruar, interaktive multimedia bëhet Hypermedia ".

Shoqëria Gjermane Gjuha, Gesellschaft für Deutsche Sprache , vendosi që të njohin rëndësinë e fjalës së dhe ubiquitousness në vitet 1990 duke dhënë atë titullin e "Fjalës së Vitit 'në vitin 1995. Instituti përmblodhi arsyetimin e saj duke u shprehur "[Multimedia] është bërë një fjalë qendror në botën e mrekullueshme të ri mediatik"

Në përdorim të përbashkët, multimedia termi i referohet një kombinim dorëzuar elektronikisht të medias duke përfshirë video, ende imazhe, audio, teksti në mënyrë të tillë që mund të arrihen interaktive. Pjesa më e madhe e përmbajtjes në internet sot bie brenda këtij përkufizimi siç kuptohet nga miliona. Disa kompjutera të cilat janë shitur në vitin 1990 u quajtën "Multimedia" kompjuterët për shkak se ata inkorporuar një CD-ROM drive, i cili lejoi për dorëzimin e qindra megabajt disa, foto dhe video, të dhëna audio.

 

Përdorimi i Word dhe konteksti

Që media është shumësi e mesme, termi "multimedia" përdoret për të përshkruar dukuritë e shumta të vetëm në një formë të mediave të tilla si një koleksion të CD audio . Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që fjala "multimedia" përdoret ekskluzivisht për të përshkruar format e shumta të medias dhe të përmbajtje.

Termi "multimedia" është gjithashtu e paqartë. Përmbajtja statike (të tilla si një libër letër) mund të konsiderohet multimedia, nëse ajo përmban dy fotografi dhe tekst ose mund të konsiderohet interaktive nëse shfrytëzuesi ndërvepron duke u kthyer në faqet e vullnetit. Librat gjithashtu mund të konsiderohet jo-linear, nëse faqet janë të arrihen jo-sekuenciale. Termi "video", nëse nuk përdoren ekskluzivisht për të përshkruar fotografisë lëvizje, është i paqartë në terminologjinë multimedia. Videoështë përdorur shpesh për të përshkruar format file, format e dorëzimit, ose format prezantim në vend të " filmim " e cila përdoret për të dalluar fotografisë lëvizje nga " animacion " i dhënë imazhet lëvizje.Format e shumta të përmbajtjes së informacionit nuk konsiderohen shpesh forma moderne e prezantimit të tilla si audio ose video. Gjithashtu, forma e vetme e përmbajtjes së informacionit me metoda e vetme e përpunimit të informacionit (p.sh. jo-interaktiv audio) janë quajtur shpesh multimedia, ndoshta për të dalluar statike mediat nga aktive media. arteve të bukura , për shembull, Leda Luss Luyken 's ModulArt sjell dy elementë kyç të përbërjes muzikore dhe të filmit në botën e pikturë: ndryshim të një temë dhe lëvizjes së dhe brenda një foto, duke e bërë ModulArt njëinteraktive multimedia formë e artit. artet kryerjen mund të konsiderohet multimedia konsideruar se interpretuesit dhe props janë forma të shumta të të dy përmbajtjen dhe medias

 

Përdorimi / Application

Një prezantim duke përdorur PowerPoint .Prezantimet e Korporatës mund të kombinohen të gjitha format e përmbajtjes së medias.
Realiteti Virtual përdor përmbajtje multimediale. Aplikimet dhe platformat ofrimittë multimedias janë praktikisht pafund.
VVO Multimedia-Terminal në DresdenWTC (Gjermani)

Multimedia gjen aplikimi i tij në fusha të ndryshme duke përfshirë, por jo kufizuar në, reklama , të artit , të arsimit , të argëtimit , të inxhinierike , të mjekësisë , tëmatematikës , të biznesit , kërkimore shkencore dheaplikimet hapësinore përkohshme . Disa shembuj janë si më poshtë:

Përdorimi / Application

Një prezantim duke përdorur PowerPoint .Prezantimet e Korporatës mund të kombinohen të gjitha format e përmbajtjes së medias.Realiteti Virtual përdor përmbajtje multimediale. Aplikimet dhe platformat ofrimittë multimedias janë praktikisht pafund.
VVO Multimedia-Terminal në DresdenWTC (Gjermani)

Multimedia gjen aplikimi i tij në fusha të ndryshme duke përfshirë, por jo kufizuar në, reklama , të artit , të arsimit , të argëtimit , të inxhinierike , të mjekësisë , tëmatematikës , të biznesit , kërkimore shkencore dheaplikimet hapësinore përkohshme . Disa shembuj janë si më poshtë:

Creative Industries

Industritë krijuese multimedia përdorin për qëllime të ndryshme duke filluar nga artet e bukura, me argëtim, të artit komercial, të gazetarisë , të mediave dhe shërbimeve software të parashikuara për asnjë nga industritë e listuara më poshtë. Një stilist individ multimedia mund të mbulojnë spektrin e gjithë karrierës së tyre. Kërkesa për aftësi varg e tyre nga teknike, për të analitike, me krijuese.

Tregtare përdor

Pjesa më e madhe elektronike të vjetra dhe media e re e përdorur nga artistët është komerciale multimedia.Prezantimet emocionuese janë përdorur për të rrëmbyer dhe për të mbajtur vëmendjen në reklama . Biznesit të biznesit, dhe interoffice komunikimit janë zhvilluar shpesh nga sherbimeve kreative firmat për prezantime multimediale të avancuara përtej rrëshqitje e thjeshtë tregon për të shitur ide ose gjallërohem-up trajnimit. Zhvilluesve komerciale multimedia mund të punësohen për të dizajnuar përshërbimet qeveritare dhe shërbimeve jofitimprurëse si dhe aplikimet.

Kulturë dhe arteve të bukura

Përveç kësaj, multimedia përdoret shumë në industrinë e zbavitjes, posaçërisht për të zhvilluar efekte speciale në filmat dhe animacioneve. Lojra Multimedia janë një lojë popullore dhe janë programe software në dispozicion qoftë si CD-ROM apo online. Disa video games përdorë gjithashtu edhe karakteristika multimedia. Aplikacionet multimediale që lejojnë përdoruesit të marrin pjesë aktivisht në vend të vetëm ulur nga si marrës pasivë të informacionit janë quajtur Multimedia Interactive . Arteve ka artistë të multimedias , të cilit mendjet janë në gjendje të përzierë teknikat duke përdorur media të ndryshme që në një farë mënyre përfshin ndërveprimin me shikues. Një nga më të rëndësishme mund të jetë Peter Greenaway i cili është shkrirjen Kinema me Operas dhe të gjitha llojet e medias digjitale. Një tjetër qasje përfshin krijimin e multimedial që mund të shfaqet në një arenë gjobë artet tradicionale, të tilla si një galeri arti . Edhe pse materiale multimediale ekran mund të jetë e paqëndrueshme, e mbijetimit të përmbajtjes është aq i fortë si çdo media tradicionale. Material Digital regjistrim mund të jetë vetëm si të qëndrueshme dhe pafundësisht riprodhueshme me kopje të përsosur çdo kohë.

Arsimi

Në arsim , multimedia përdoret për të prodhuar kompjuter me bazë të trajnimit kurse (quajtur gjerësisht CBTs) dhe libra reference si enciklopedi dhe almanakë. Një CBT lejon përdoruesit të kalojnë nëpër një seri e prezantimeve, teksti në lidhje me një temë të veçantë, dhe ilustrime të lidhura në formate të ndryshme të informacionit. edutainment është një term informal përdoret për të përshkruar arsimin kombinuar me argëtim, argëtim sidomos multimedia.

Mësoni teorinë në dekadën e fundit ka zgjeruar në mënyrë dramatike për shkak të futjes së multimedia. Disa linjave të hulumtimit kanë evoluar (p.sh. ngarkesës Njohës , të mësuarit Multimedia , dhe lista vazhdon). Mundësitë për të mësuarit dhe mësimit janë gati të pafundme.

Ideja e konvergjencës së medias është gjithashtu duke u bërë një faktor i madh në arsim, veçanërisht arsimi i lartë. Definuar si teknologjive të veçanta të tilla si zë (dhe karakteristika të telefonisë), të dhënat (dhe aplikacionet e produktivitetit) dhe video që tani ndajnë burimet dhe bashkëveprojnë me njëri-tjetrin, duke krijuar synergistically efficiencies reja, konvergjenca media po ndryshon me shpejtësi programin në universitete në të gjithë botën. Gjithashtu, ajo po ndryshon në dispozicion, ose mungesa e saj, i vendeve të punës që kërkojnë këtë aftësi tru teknologjik.

Arsimi angleze në shkollën e mesme në Kinë është investuar mirë dhe ndihmuar me pajisje të ndryshme. Në të kundërt, objektivi origjinal nuk është arritur në efektin e dëshiruar. Qeveria, shkollat, familjet, dhe nxënësit të kalojnë shumë kohë duke punuar në përmirësimin e rezultatet, por vështirë të fitojë aftësi praktike. Anglisht Arsimi sot ka shkuar në rreth vicioz. Edukatorët duhet të marrin në konsideratë si për të përsosur sistemin arsimor për të përmirësuar aftësitë praktike të studentëve të gjuhës angleze. Prandaj një mënyrë efikase duhet të përdoret për të bërë klasë të gjalla. Mësimi Multimedia do të sjellë nxënësit në një klasë ku ata mund të ndërveprojnë me mësuesin dhe subjektit.Mësimi Multimedia është më intuitiv sesa mënyra të vjetra, mësuesit mund të simulojnë situata në jetën reale. Në rrethana shumë mësuesit nuk duhet të jetë atje, studentët do të mësojnë me veten e tyre në klasë. Më e rëndësishmja, mësuesit do të kenë qasje më shumë me pasionin e studentëve nxitjen e të mësuarit

Gazetari

Kompanitë e gazetave të gjithë janë gjithashtu duke u përpjekur për të përqafuar fenomen i ri, duke zbatuar praktikat e saj në punën e tyre. Ndërsa disa kanë qenë të ngadalshëm për të ardhur rreth, gazeta të tjera të mëdha si The New York Times , të USA Today dhe The Washington Post janë caktimin e precedent për pozicionimin e industrisë së gazetave, në një botë të globalizuar.

Raportimi lajm nuk është i kufizuar të mediave tradicionale shitore. Gazetarët e pavarur mund të bëni përdorimin e mediave të ndryshme të reja për të prodhuar copa multimediale për historitë e tyre të lajmeve. Ajo angazhohet audienca globale dhe tregon histori me teknologji, e cila zhvillon teknika të reja të komunikimit për të dy prodhuesit e mediave dhe konsumatorët. projekt i përbashkët Gjuhaështë një shembull i këtij lloji të prodhimit të gazetarisë multimedial.

Gazetarët Multimedia cilët janë të lëvizshëm (zakonisht rreth drejtimit të automjetit një komunitet me kamera, audio dhe video regjistruesit, dhe wifi-pajisur kompjutera laptop) janë shpesh të referuara siMojos , nga mo biliare në rastet më urnalist.

Inxhinierike

Inxhinieret software mund të përdorin multimediale në simulimet kompjuterike për asgjë nga argëtim tëtrajnimit të tilla si trajnimi ushtarak apo industrial. Multimedia për ndërfaqeve software janë bërë shpesh si një bashkëpunim në mes të profesionistëve krijuese dhe inxhinierë software.

Industry

sektorin industrial , multimedia përdoret si një mënyrë për të ndihmuar informacione aktuale në aksionerëve, eprorëve dhe coworkers. Multimedia është gjithashtu e dobishme për ofrimin e trajnimit të punonjësve, reklamat dhe shitjen e produkteve në të gjithë botën me anë të teknologjisë praktikisht të pakufizuar web-based

hulumtime matematike dhe shkencore

matematikore dhe hulumtimeve shkencore , multimedia është përdorur kryesisht për modelimin dhe simulimi. Për shembull, një shkencëtar mund të shikoni në një model të molekulare të një substance të veçantë dhe të manipuluar atë për të arritur në një substancë të re. Hulumtimi Përfaqësuesi mund të gjenden në revista të tilla si Journal of Multimedia .

Mjekësia

Mjekësisë , mjekët mund të trajnohen duke shikuar në një virtuale kirurgji ose ata mund të simulojnë se si trupi i njeriut është i prekur nga sëmundjet e përhapur nga viruset dhe bakteret dhe pastaj të zhvillojnë teknika për të parandaluar atë.

Dokumenti i imazhit

Imazhe Dokumenti është një teknikë që merr kopje e një imazhi / dokument dhe konverton atë në një format dixhital (për shembull, skaner).

Aftësi të kufizuara

Media aftësinë e lejon ata me aftësi të kufizuara për të fituar kualifikime në fushën multimediale në mënyrë që ata mund të ndjekë karrierën që i japin atyre qasje në një rrjet të gjerë të formave të komunikimit të fuqishme.

Të Ndryshme

Në Evropë, organizatë reference për industrinë Multimedia është evropian Multimedia Shoqatat Konventa (EMMAC).

Informacionin e strukturuar si në një formë multimediale

  • Multimedia përfaqëson konvergjencën e tekstit, fotografi, video dhe të shëndosha në një formë të vetme. Fuqia e multimedial dhe Internet qëndron në mënyrën në të cilën informacioni është i lidhur.
  • Multimedia dhe Internet kërkojnë një qasje krejtësisht të re në shkrim. Stili i shkrimit që është e përshtatshme për të 'botën on-line' është e optimizuar shumë dhe të dizajnuara të jenë në gjendje për të skanuar shpejt nga lexuesit.
  • Një vend i mirë duhet të bëhet me një qëllim specifik në mendje dhe një vend me interaktive të mirë dhe teknologji të reja mund të jetë gjithashtu i dobishëm për të tërhequr vizitorët. Faqe duhet të jenë tërheqëse dhe të reja në funksion të saj, të projektimit në drejtim të qëllimit të saj, të lehtë për të lundruar, përditësuar shpesh dhe të shpejtë për ta shkarkuar.
  • Kur përdoruesit të parë një faqe, ata vetëm mund të shohin një faqe në një kohë. Si rezultat i kësaj, përdoruesit multimedia duhet të krijojë një 'modeli mendor e strukturës informues'.
  • Industritë krijuese multimedia përdorin për qëllime të ndryshme duke filluar nga artet e bukura, me argëtim, të artit komercial, të gazetarisë , të mediave dhe shërbimeve software të parashikuara për asnjë nga industritë e listuara më poshtë. Një stilist individ multimedia mund të mbulojnë spektrin e gjithë karrierës së tyre. Kërkesa për aftësi varg e tyre nga teknike, për të analitike, me krijuese.

Multimedia Tregtare perdor

Pjesa më e madhe elektronike të vjetra dhe media e re e përdorur nga artistët është komerciale multimedia.Prezantimet emocionuese janë përdorur për të rrëmbyer dhe për të mbajtur vëmendjen në reklama . Biznesit të biznesit, dhe interoffice komunikimit janë zhvilluar shpesh nga sherbimeve kreative firmat për prezantime multimediale të avancuara përtej rrëshqitje e thjeshtë tregon për të shitur ide ose gjallërohem-up trajnimit. Zhvilluesve komerciale multimedia mund të punësohen për të dizajnuar përshërbimet qeveritare dhe shërbimeve jofitimprurëse si dhe aplikimet.Përveç kësaj, multimedia përdoret shumë në industrinë e zbavitjes, posaçërisht për të zhvilluar efekte speciale në filmat dhe animacioneve. Lojra Multimedia janë një lojë popullore dhe janë programe software në dispozicion qoftë si CD-ROM apo online. Disa video games përdorë gjithashtu edhe karakteristika multimedia. Aplikacionet multimediale që lejojnë përdoruesit të marrin pjesë aktivisht në vend të vetëm ulur nga si marrës pasivë të informacionit janë quajtur Multimedia Interactive . Në Arteve ka artistë të multimedias , të cilit mendjet janë në gjendje të përzierë teknikat duke përdorur media të ndryshme që në një farë mënyre përfshin ndërveprimin me shikues. Një nga më të rëndësishme mund të jetë Peter Greenaway i cili është shkrirjen Kinema me Operas dhe të gjitha llojet e medias digjitale. Një tjetër qasje përfshin krijimin e multimedial që mund të shfaqet në një arenë gjobë artet tradicionale, të tilla si një galeri arti . Edhe pse materiale multimediale ekran mund të jetë e paqëndrueshme, e mbijetimit të përmbajtjes është aq i fortë si çdo media tradicionale. Material Digital regjistrim mund të jetë vetëm si të qëndrueshme dhe pafundësisht riprodhueshme me kopje të përsosur çdo kohë.

Arsimi

arsim , multimedia përdoret për të prodhuar kompjuter me bazë të trajnimit kurse (quajtur gjerësisht CBTs) dhe libra reference si enciklopedi dhe almanakë. Një CBT lejon përdoruesit të kalojnë nëpër një seri e prezantimeve, teksti në lidhje me një temë të veçantë, dhe ilustrime të lidhura në formate të ndryshme të informacionit. edutainment është një term informal përdoret për të përshkruar arsimin kombinuar me argëtim, argëtim sidomos multimedia.

Mësoni teorinë në dekadën e fundit ka zgjeruar në mënyrë dramatike për shkak të futjes së multimedia. Disa linjave të hulumtimit kanë evoluar (p.sh. ngarkesës Njohës , të mësuarit Multimedia , dhe lista vazhdon). Mundësitë për të mësuarit dhe mësimit janë gati të pafundme.

Ideja e konvergjencës së medias është gjithashtu duke u bërë një faktor i madh në arsim, veçanërisht arsimi i lartë. Definuar si teknologjive të veçanta të tilla si zë (dhe karakteristika të telefonisë), të dhënat (dhe aplikacionet e produktivitetit) dhe video që tani ndajnë burimet dhe bashkëveprojnë me njëri-tjetrin, duke krijuar synergistically efficiencies reja, konvergjenca media po ndryshon me shpejtësi programin në universitete në të gjithë botën. Gjithashtu, ajo po ndryshon në dispozicion, ose mungesa e saj, i vendeve të punës që kërkojnë këtë aftësi tru teknologjik.

Arsimi angleze në shkollën e mesme në Kinë është investuar mirë dhe ndihmuar me pajisje të ndryshme. Në të kundërt, objektivi origjinal nuk është arritur në efektin e dëshiruar. Qeveria, shkollat, familjet, dhe nxënësit të kalojnë shumë kohë duke punuar në përmirësimin e rezultatet, por vështirë të fitojë aftësi praktike. Anglisht Arsimi sot ka shkuar në rreth vicioz. Edukatorët duhet të marrin në konsideratë si për të përsosur sistemin arsimor për të përmirësuar aftësitë praktike të studentëve të gjuhës angleze. Prandaj një mënyrë efikase duhet të përdoret për të bërë klasë të gjalla. Mësimi Multimedia do të sjellë nxënësit në një klasë ku ata mund të ndërveprojnë me mësuesin dhe subjektit.Mësimi Multimedia është më intuitiv sesa mënyra të vjetra, mësuesit mund të simulojnë situata në jetën reale. Në rrethana shumë mësuesit nuk duhet të jetë atje, studentët do të mësojnë me veten e tyre në klasë. Më e rëndësishmja, mësuesit do të kenë qasje më shumë me pasionin e studentëve nxitjen e të mësuarit

Gazetari

Kompanitë e gazetave të gjithë janë gjithashtu duke u përpjekur për të përqafuar fenomen i ri, duke zbatuar praktikat e saj në punën e tyre. Ndërsa disa kanë qenë të ngadalshëm për të ardhur rreth, gazeta të tjera të mëdha si The New York Times , të USA Today dhe The Washington Post janë caktimin e precedent për pozicionimin e industrisë së gazetave, në një botë të globalizuar.

Raportimi lajm nuk është i kufizuar të mediave tradicionale shitore. Gazetarët e pavarur mund të bëni përdorimin e mediave të ndryshme të reja për të prodhuar copa multimediale për historitë e tyre të lajmeve. Ajo angazhohet audienca globale dhe tregon histori me teknologji, e cila zhvillon teknika të reja të komunikimit për të dy prodhuesit e mediave dhe konsumatorët. projekt i përbashkët Gjuhaështë një shembull i këtij lloji të prodhimit të gazetarisë multimedial.

Gazetarët Multimedia cilët janë të lëvizshëm (zakonisht rreth drejtimit të automjetit një komunitet me kamera, audio dhe video regjistruesit, dhe wifi-pajisur kompjutera laptop) janë shpesh të referuara siMojos , nga mo biliare në rastet më urnalist.

Inxhinierike

Inxhinieret software mund të përdorin multimediale në simulimet kompjuterike për asgjë nga argëtim tëtrajnimit të tilla si trajnimi ushtarak apo industrial. Multimedia për ndërfaqeve software janë bërë shpesh si një bashkëpunim në mes të profesionistëve krijuese dhe inxhinierë software.

Industry

sektorin industrial , multimedia përdoret si një mënyrë për të ndihmuar informacione aktuale në aksionerëve, eprorëve dhe coworkers. Multimedia është gjithashtu e dobishme për ofrimin e trajnimit të punonjësve, reklamat dhe shitjen e produkteve në të gjithë botën me anë të teknologjisë praktikisht të pakufizuar web-based

hulumtime matematike dhe shkencore

matematikore dhe hulumtimeve shkencore , multimedia është përdorur kryesisht për modelimin dhe simulimi. Për shembull, një shkencëtar mund të shikoni në një model të molekulare të një substance të veçantë dhe të manipuluar atë për të arritur në një substancë të re. Hulumtimi Përfaqësuesi mund të gjenden në revista të tilla si Journal of Multimedia .

Mjekësia

Mjekësisë , mjekët mund të trajnohen duke shikuar në një virtuale kirurgji ose ata mund të simulojnë se si trupi i njeriut është i prekur nga sëmundjet e përhapur nga viruset dhe bakteret dhe pastaj të zhvillojnë teknika për të parandaluar atë.

Dokumenti i imazhit

Imazhe Dokumenti është një teknikë që merr kopje e një imazhi / dokument dhe konverton atë në një format dixhital (për shembull, skaner).

Aftësi të kufizuara

Media aftësinë e lejon ata me aftësi të kufizuara për të fituar kualifikime në fushën multimediale në mënyrë që ata mund të ndjekë karrierën që i japin atyre qasje në një rrjet të gjerë të formave të komunikimit të fuqishme.

Të Ndryshme

Në Evropë, organizatë reference për industrinë Multimedia është evropian Multimedia Shoqatat Konventa (EMMAC).

Informacionin e strukturuar si në një formë multimediale

Multimedia përfaqëson konvergjencën e tekstit, fotografi, video dhe të shëndosha në një formë të vetme. Fuqia e multimedial dhe Internet qëndron në mënyrën në të cilën informacioni është i lidhur.

Multimedia dhe Internet kërkojnë një qasje krejtësisht të re në shkrim. Stili i shkrimit që është e përshtatshme për të 'botën on-line' është e optimizuar shumë dhe të dizajnuara të jenë në gjendje për të skanuar shpejt nga lexuesit.

Një vend i mirë duhet të bëhet me një qëllim specifik në mendje dhe një vend me interaktive të mirë dhe teknologji të reja mund të jetë gjithashtu i dobishëm për të tërhequr vizitorët. Faqe duhet të jenë tërheqëse dhe të reja në funksion të saj, të projektimit në drejtim të qëllimit të saj, të lehtë për të lundruar, përditësuar shpesh dhe të shpejtë për ta shkarkuar.

Kur përdoruesit të parë një faqe, ata vetëm mund të shohin një faqe në një kohë. Si rezultat i kësaj, përdoruesit multimedia duhet të krijojë një 'modeli mendor e strukturës informues'.


3 Responses to “Multimedia”

  • I would like to thank you for the efforts youve got produced in writing this article. I am hoping the same finest operate from you inside the potential also. Actually your creative writing skills has inspired me to start my personal BlogEngine weblog now.
  • Pills Specialist is the official internet website for the sell of genuine Vimax. The truth is that you can conserve up to $124.60 when you choose to obtain this answer from its crucial on-line shop. Other locations specifically exactly where Vimax is sold are most probably to be their agents, distributors, marketers or the rest of other individuals.
  • Adam:
    I have my own business amitriptyline 300mg cardholder requests a 60-day supply, but the plan pays only 34 days at a time

Leave a Reply