Shoqata GSM

Shoqata GSM (GSMA) është një shoqatë e operatorëve celularë dhe kompanitë e lidhura me të përkushtuar për mbështetjen e standardizimit vendosjen dhe promovimin e GSM telefonit celularsistem. Shoqata GSM u formua në vitin 1995.

GSMA organizon ngjarjen më të madhe vjetore në industrinë mobile, Mobile GSMA Kongresi Botëror , përveç ngjarjeve të vogla, në shënjestër GSMA Mobile Azia Expo , GSMA NFC & Samiti Mobile Paraja dhe GSMA-MHA Samiti Mobile Shëndetësisë .

Që përfshin më shumë se 220 vende, GSMA bashkon gati 800 të operatorëve mobil në botë, si dhe më shumë se 200 kompani në ekosistem të gjerë celular, duke përfshirë edhe krijuesit e celularit, kompanitë software, ofruesit e pajisjeve, kompanitë e internetit dhe mediave dhe organizata argëtuese.

Ai gjurmon historinë e saj përsëri në origjinal të BE-së shpalljes GSM të 1982, por u krijua zyrtarisht si "GSM MoU Shoqata" në vitin 1995.

 

Telecoms.com e quajti atë "një nga shoqatat tregtare më të fuqishme në botë, lobimi qeveritë në çdo gjë nga politika e taksave të strategjisë së çmimeve".

  1. Drejtues (2007/9/7). "Happy Birthday 20, GSM" . zdnet.co.uk . CBS Interactive.Memorandumi i mirëkuptimit që krijoi të gjitha kjo ishte thjesht një marrëveshje dhe jo një organizatë -. Shoqata GSM nuk ekzistonte deri në vitin 1995.

Leave a Reply