T-mobile

T-Mobile International AG është një kompani Gjermane holding për Deutsche Telekom AG 's degët e ndryshme të lëvizshme të komunikimit jashtë Gjermanisë. Bazuar në Bon , Gjermani, filialeve të saj të veprojë GSM , e UMTS dhe LTE bazuara rrjetet celulare në Evropë, Shtetet e Bashkuara, Porto Riko dhe Ishujt Virgin SHBA . Kompania ka aksione financiare në operatorëve celularë në të dy Qendrore dhe Lindore .

T-Mobile markë është i pranishëm në 11 vende evropiane - Austria , Kroacia , Republika Çeke , Gjermania (si Telekom ), Hungaria ,Maqedonia , Mali i Zi , Holanda , Polonia , Sllovakia dhe Mbretëria e Bashkuar - si edhe SHBA, Puerto Riko dhe Ishujt Virgin SHBA.

Globalisht, T-Mobile filialet ndërkombëtare kanë një total të kombinuar prej rreth 150 milionë abonentë, duke e bërë kompania në botë e tretë më e madhe mobile-telefon ofruesi i shërbimit nga abonentët e tretë më e madhe shumëkombëshe pas të Mbretërisë së BashkuarVodafone dhe Spanjë 's Telefonica .

Historia

Fillestare të Gjermanisë mobile-komunikimet shërbimet ishin radiotelefon sistemet që janë në pronësi dhe operohet nga monopoli postar shtetëror, Deutsche Bundespost . Ajo nisi analog parë të gjeneratës C-NETZ ("Rrjeti C", tregtohet si C-Tel ), e parë e vërtetë e Gjermanisë celular telefon rrjetit në vitin 1985.

Më 1 korrik 1989, Gjermania Perëndimore riorganizuar Deutsche Bundespost dhe telekomunikacionit të konsoliduara në një të ri njësi, Deutsche Telekom Bundespost . Më 1 korrik të vitit 1992, ajo filloi të operojë parë Gjermanisë GSM rrjetin, së bashku me C-NETZ, si vet DeTeMobil degë. GSM 900 MHz band frekuencë u referuar si "D-NETZ", dhe Telekom emrin e saj të shërbimit D1 , konsorciumi privat dhënë licencën e dytë (tani Vodafone Gjermani ) zgjodhi në mënyrë të barabartë përfytyruar emrin D2 .

Gjermanisht Bundespost Telekom ishte riemëruar Telekom gjermane në vitin 1995, dhe filloi të privatizuar në vitin 1996. Në të njëjtin vit, DT filloi të markë degët e saj me T-prefiksin riemërtimin, degë DeTeMobil T-Mobile .Në vitin 2002, si DT konsoliduar operacionet e saj ndërkombëtare, ajo anglicized T-Mobil emër të T-Mobile .

Më 1 prill 2010, T-Home dhe T-Mobile operacionet gjermanë bashkohen për të formuar një të re degë në pronësi të DT, i Telekom Deutschland GmbH . T-Mobile markë u ndërpre në Gjermani dhe zëvendësohet me Telekom markë. T-Mobile markë është përdorur ende në tregjet jashtë Gjermanisë. Jo-gjermane-celular rrjetit pasuritë janë të organizuar në vend specifike për degët e ndryshme në bazë të T-Mobile International AG degë të DT.Në vitin 2010, T-Mobile në Mbretërinë e Bashkuar u bë pjesë e një sipërmarrje të përbashkët me France Telecom 's Britania e Madhe ofrues mobile-rrjetit, Orange në Mbretërinë e Bashkuar . Kombinuar, të dy kompanitë bëjnë operatorin më të madh të Britanisë së madhe mobile-rrjetit, të quajtur Gjithçka Kudo . Përkundër ndërmarrjes së përbashkët, të markave të T-Mobile dhe Orange vazhdojnë të bashkë-ekzistojnë në tregun e Britanisë së Madhe.

T-Mobile markë është i pranishëm në dhjetë vende evropiane - Austria, Kroacia , Republika Çeke, Hungaria, Maqedonia , Mali i Zi , Holanda, Polonia, Sllovakia dhe Mbretëria e Bashkuar - si edhe Shtetet e Bashkuara, Porto Riko, dhe SHBA Virgin Islands.Globalisht, T-Mobile filialet ndërkombëtare kanë një total të kombinuar prej rreth 150 milionë abonentë, duke e bërë T-Mobile International në botë dhjeti më i madh celular-telefoni ofruesi i shërbimit nga abonentëve dhe e tretë më e madhe shumëkombëshe pas të Mbretërisë së Bashkuar Vodafone dhe Spanjës Telefonica .

Evropian sipërmarrjeve

Austria

Deri në vitin 2000 T-Mobile ka qenë një aksioner i max.mobil ish. rrjet. Në prill 2001, ai mori njëqind për qind dhe më pas futi markë T-Mobile në Austri prej emrit max.mobil. në prill 2002 si T-Mobile Austria.

Në vitin 2005, ai mori konkurrent ish tele.ring nga Western Wireless International . Ajo është përdorur tani si një markë zbritje. tele.ring është një austriak operator celular rrjetit. Që nga ajo ishte blerë nga T-Mobile në vitin 2006, ajo nuk është më një kompani e pavarur ligjërisht. Tele.ring është administrativisht e pavarur dhe tani vepron kryesisht si një zbritje të ofertës, të ngjashme me Yesss dhe Bob e Orange dhe A1 . Në të kaluarën, tele.ring ishte i njohur për politikën e tyre me çmim agresive.

Kroacia

T-Mobile hyrë në tregun kroat në tetor 1999 kur DT fillimisht të fituar një interes të tridhjetë e pesë për qind në Hrvatski Telekom , duke përfshirë të saj telefonin celular ofruesit të shërbimit Cronet . Dy vjet më vonë, DT ka nënshkruar një marrëveshje me qeverinë kroate, për të fituar për qind shtesë të gjashtëmbëdhjetë e nevojshme për një fermë shumicës. Në janar të vitit 2003, Hrvatski Telekom mbledhur të gjitha aktivitetet e saj celular në një markë të vetme HTmobile . Së fundi, në tetor 2004, HTmobileT-Mobile Hrvatska , apo T-Mobile Kroacia , duke u bashkuar në familjen globale T-Mobile edhe me emër.Që nga 1 janari, 2010, Hrvatski Telekom dhe T-Mobile Kroacia u bashkua në një kompani në tregun kroat nën emrin Hrvatski Telekom (në anglisht: Telekom kroate), T-Mobile markë mbetet aktive në fushën e celular-e biznesit dhe T-Com në fushën fikse të biznesit.

Republika Çeke

T-Mobile u njohur më parë si Paegas në Republikën Çeke.

T-Mobile Republika Çeke si ka funksionuar në tregun e Çekisë që nga viti 1996. Që nga 30 Maj 2008, 5.273 milion konsumatorë janë duke përdorur T-Mobile shërbimeve.

T-Mobile Republika Çeke si vepron një publik mobil rrjetin e komunikimit në GSM standarde në 900 dhe 1800 MHz bende dhe gjithashtu është i autorizuar për të vepruar një UMTSrrjetin. Më 19 tetor 2005, T-Mobile është operatori i parë në Republikën Çeke për të nisur këtë teknologji të gjeneratës së tretë nën emrin 4G internet .

Gjermani

Fillestare celular Gjermanisë komunikimet shërbimet ishin radiotelefon sistemet që janë në pronësi dhe operohet nga monopoli postar shtetëror, Deutsche Bundespost . Këto të hershme të komunikimit mobil rrjete janë të referuar si "A" dhe "b" rrjete.

Deutsche Telekom Bundespost ndërtuar rrjetin e pare celular Gjermanisë celular, një analog , të parë brezi i sistemit të referuara si "C" rrjet ose C-NETZ .Rrjeti u bë operativ në vitin 1985 dhe shërbimet janë shitur nën markë C-Tel. Pas ribashkimit të Gjermanisë në vitin 1990, "C" rrjeti u zgjerua në ish-Gjermaninë Lindore .

Më 1 korrik 1992, Dojçe Telekom Bundespost DeTeMobil degë filluan të veprojnë e parë e Gjermanisë GSM 900 MHz frekuencave rrjetin celular, që organizata të referuara si D-NETZ . Digital shërbimeve GSM ishin tregtuar nën markës "D1" dhe DeTeMobil vazhduan të shesin shërbimet analoge celulare njëkohësisht nën markë ekzistues C-Tel. Në vitin 1994, DeTeMobil futur Short Message Service (SMS) shërbime.

Në vitin 1996, filloi të DT markë degët e saj me T- prefiksin, riemërimin degë DeTeMobil T-Mobile dhe ri-branding the celulare GSM rrjetit T-D1 . C-NETZ u riemërua në TC-Tel. Shërbimet TC-Tel / C-NETZ u ndërprenë plotësisht në vitin 2000.D1 futur parapaguar shërbimin e quajtur Xtra në vitin 1997.

 

Përkundër ndryshimeve të shumta në emrat ndihmëse dhe markave, gjermanët ndonjëherë të vazhdojë të përdorë T-D1 emrin brenda Gjermanisë dhe i referohen në T-Mobile si D1.

Në tregun e T-Mobile në shtëpi të Gjermanisë, ajo është më e madhe mobile-telefon operatori me gati 16 milion abonentë (që nga janari 2008 ), ndjekur nga afër nga rivali i tij primar, Vodafone . T-Mobile planet për të shtuar e shërbimeve UMTS në rrjetin e saj gjerman, duke kaluar EUR 8.2 miliardë në gusht të vitit 2000 për të marrë një nga gjashtë licencave në dispozicion.

Më 1 prill 2010, pas operacioneve të T-Home dhe T-Mobile gjermane bashkohen për të formuar Telekom Deutschland GmbH , një degë në pronësi të DT; T-Mobile markë u ndërpre në Gjermani dhe zëvendësohet me Telekom markë.

Hungary

Në maj 2004, të njëjtën ditë si Hungaria u bashkua me Bashkimin Evropian , kompania ish, të quajtur Westel (e cila ishte në pronësi tërësisht nga Matav ish) ndryshoi emrin e saj, dhe marketingut të tërë. Westel ishte rrjeti më i popullarizuar Cellphone në Hungari në atë kohë. Kompania është quajtur T-Mobile Hungaria , por pas disa vendimeve financiare, si me të tjera të T- kompani, ajo formuar për Magyar Telekom Nyrt. Mobil Szolgáltatások Üzletág (Hungarian Telekom, Mobile Services Unit Biznesit), por ata ende thonë se T-Mobile. T-Mobile ofron edhe me shpejtësi të lartë të shërbimeve, si EDGE , të 3G dhe HSDPA në qytetet e mëdha të Hungarisë.Që nga janari 2012 kompania ofron LTE në frekuencën 1.8 GHz.

Maqedoni

Në Maqedoni, T-Mobile u njohur më parë si Mobimak . Kompania ka qenë që veprojnë në tregun e Maqedonisë që nga viti 1996. Më 7 shtator, 2006, Mobimak pranuar ndërkombëtar quajtur T-Mobile. Deri në qershor 2007, T-Mobile arriti në një milion abonentë, nga të cilat tetëdhjetë e pesë për qind ishin aktive dhe duke përdorur shërbimet e tyre.T-Mobile MK mbulon nëntëdhjetë e tetë për qind të popullsisë. Ajo ka një licencë GSM 900, ofron GPRS, MMS dhe shërbime të internetit duke përdorur celular T-Mobile pikat e nxehta dhe ka zbatuar shpejtë EDGE celular specifikim në internet. T-Mobile Maqedoni aplikuar për një licencë UMTS më 1 gusht, 2007. Kodet janë 070/071/072.

Mali i Zi

T-Mobile markë hyrë në tregun e Malit të Zi në vitin 2006 nëpërmjet blerjes së Monet provider GSM celular. T-Mobile Mali i Zi ( T-Mobile Crna Gora ) është në pronësi të plotë nga T-Crnogorski Telekom , e cila është në pronësi të veten Magyar Telekom , një degë DT. Megjithëse blerja me Magyar Telekom është bërë në vitin 2005, kjo nuk ishte deri në 26 shtator 2006, se operatori GSM Monet u ri-quajtur si T-Mobile Malit të Zi.

Monet GSM filloi më 1 korrik 2000, si pjesë e Telekomit Malit të Zi . Ajo u bë e pavarur inkorporuar kufizuar-përgjegjësi kompani një muaj më vonë, më 1 gusht, 2000. Kompania aktualisht mban rreth 34 për qind të tregut të Malit të Zi dhe të përdor GSM 900 , GPRS dhe EDGE teknologjive. Që nga 21 qershor 2007, 3G / UMTS shërbimeve janë në dispozicion në qytetet e mëdha si në bregdet.

Holandë

T-Mobile ka hyrë në holandisht treg me blerjen e Ben më 20 shtator, 2002. Në vitin 2007, T-Mobile Hollandë, një degë në pronësi të T-Mobile në botë, e fituar Orange Holandën ngaFranca Telekom për 1.33 miliardë euro. Kjo e bën të dytë më i madh operatori telefonisë celulare në vend prapa KPN .

Problemet e kapaciteteve

T-Mobile njoftoi në maj të vitit 2010 që u që kanë të bëjnë me problemet e kapacitet më të mëdha në rrjetin e saj 3G.T-Mobile pranoi problemet pas një presion të madh nga konsumatorët dhe mediat holandeze. T-Mobile nuk mund të mbajnë deri me kërkesën në rritje të dhënave të smartphones, të shkaktuar nga sasia e klientëve të rinj që dëshironin një iPhone , T-Mobile në Holandë dështuar për të vazhduar me kërkesën, dhe problemet e kapacitetit në rrjetin ishin rezultat . T-Mobile mohuan problemet në fillim duke thënë për konsumatorët ankohen se telefoni i tyre celular apo SIM-kartë ishte shkaktuar problemin. Problemet e kapaciteteve ndodhur kryesisht në qytete dhe zona të populluar dendur. Kur preken, njerëzit mund të përjetojnë probleme me thirrje apo pranoni thirrje, mesazheve tekst (SMS) ose të dhënat e-shërbimeve. Një numër i konsiderueshëm i konsumatorëve nuk ishin në gjendje të përdorë ndonjë prej këtyre shërbimeve në qytete apo zona urbane kur kapaciteti i rrjetit është e ngarkuar, për shembull qytetet e Amsterdamit dhe Utrecht u ndikuar rëndë.Pasi u vënë nën presion nga grupe të ndryshme të interesit të konsumatorit dhe mediat holandeze, T-Mobile ka filluar një marrëveshje para-mbrapa për të gjithë konsumatorët të cilat ishin ankuar në lidhje me dështimin e shërbimeve të komunikimit.T-Mobile dhjetëra investohen miliona euro për të përmirësuar rrjetin e saj. Përmirësimi ishte që kanë përfunduar deri në fund të tremujorit të parë të 2011.

 

Poloni

T-Mobile (Poloni) shërben mbi 13.000.000 klientëve,dhe posedon licenca për GSM 900, 1800 dhe UMTS. Dikur Era , emrit ndodhi më 5 qershor, 2011.

Sllovakia

T-Mobile markë hyrë në Sllovake treg në maj të vitit 2005, pas emrit rrjetin EuroTel nga Eurotel Bratislavë të T-Mobile SLOVENSKO . Kompania Eurotel Bratislava ishte në pronësi pjesërisht nga Sllovake Telekomit, një detyrë fikse-line operator, i cili më vonë fitoi një një aksioneve njëqind për qind në Eurotel Bratislavë. T-Mobile nuk Ndërkombëtar dhe DT në pronësi të T-Mobile SLOVENSKO drejtpërdrejt; DT është pjesërisht pronar i Sllovake Telekomit dhe në këtë mënyrë T-Mobile International ka funksionin e prokurimit menaxhues brenda T-Mobile SLOVENSKO. Më 1 korrik 2010, Sllovake Telekom dhe T-Mobile SLOVENSKO bashkohen në një kompani në treg sllovake nën Telekomit emrin Sllovake; T-Mobile markë mbetet aktive në fushën e celular-e biznesit dhe T-Com në fushën fikse të biznesit.

T-Mobile rrjet ofron shërbime në tre rrjetet GSM (900/1800 MHz), UMTS simbolit 2100 MHz), Flash OFDM (450 MHz). Shërbimet Mobile dhënat janë dhënë në rrjetin GSM me zgjerimin EDGE dhe UMTS me HSPA 7,2 Mbit/s/1, 54 Mbit / s. Flash OFDM është një nga dy rrjetet komerciale nisur me sukses të dhënave vetëm në botë. Ai mbështet shpejtësia e shkarkimit deri në 5.3 Mbit / s.

Mbretëria e Bashkuar

T-Mobile në Mbretërinë e Bashkuar filloi jetën si Mercury One2One , së pari në botë GSM 1800 të rrjetit celular.Ajo ishte operuar fillimisht nga që tash janë shuar Communications Mercury . Më vonë i njohur thjesht si One 2 One , ai u ble nga DT në 1999 dhe del si T-Mobile në vitin 2002.

T-Mobile ju ofron dy pay-as-you-go dhe pay-mujore telefonat kontratë. Paga-mujore kontrata përbëhet nga sasi të përcaktuara të minuta dhe 'boosters fleksibile' të cilat e lejojnë të konsumatorëve për të ndryshoni ato muaj për muaj në varësi të nevojave të tyre. T-Mobile nisur 3G tyre UMTS shërbimeve në vjeshtë të vitit 2003.

Në fund të vitit 2007, u konfirmua se një shkrirje e me shpejtësi të lartë 3G dhe HSDPA rrjeteve operohet nga T-Mobile MB dhe 3 (MB)është për të marrë vendin duke filluar janar 2008. Kjo majtas T-Mobile dhe 3 me rrjetin më të madh të telefonisë HSDPA mobile në vend.

Në vitin 2009, France Telecom 's Orange dhe DT, prind T-Mobile, njoftoi se ata ishin në bisedime të avancuara për të bashkojë operacionet në Mbretërinë e Bashkuar e tyre për të krijuar operatori më i madh celular.Në mars të vitit 2010, Komisioni Evropian e miratoi këtë bashkimin me kusht se kompania e kombinuar sell 25 për qind të spektrit ajo zotëron mbi brezin radio 1800 MHz dhe të ndryshojë një marrëveshje për ndarjen e rrjetit me të vogël rivale 3 .Bashkimi ka përfunduar një muaj më pas, emri i kompanisë së re më vonë duke u shpallur si " Everything Kudo ". Orange dhe T-Mobile do të vazhdojë si markave të veçanta në treg për së paku tetëmbëdhjetë muaj,dy drejtuar nga kompania mëmë e re.

Rrjetit T-Mobile MB-së është përdorur edhe si rrjet shtyllë prapa Mobile Virgjëreshës rrjetin virtual.


 


2 Responses to “T-mobile”

  • Pretty component to content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire in fact loved account your weblog posts. Anyway I’ll be subscribing for your feeds or even I fulfillment you get entry to constantly quickly.
  • There are so many other actors in the world. The way you can stand out is be yourself and practice.

Leave a Reply